Noi detalii despre copiii românului din Norvegia luaţi din familie cu Poliţia: „O simplă urecheală ocazională sau o pălmuţă la fund e considerată abuz“

Noi detalii despre copiii românului din Norvegia luaţi din familie cu Poliţia: „O simplă urecheală ocazională sau o pălmuţă la fund e considerată abuz“

Ruth şi Marius Bodnariu, familia ai căror copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene FOTO

Fratele românului din Norvegia ai cărui copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene aduce noi detalii din acest caz. Potrivit familiei Bodnariu, acţiunea a fost pornită în urma unui denunţ care reclama un „creştinism radical” al părinţilor, ajungându-se la acuzaţii de abuz asupra copiilor. „Nu au făcut cu nimic mai mult decât ar face un părinte care îşi iubeşte copiii”, spune Daniel Bodnariu, fratele românului din Norvegia.

La mai bine de o săptămână de la momentul în care o familie mixtă româno-norvegiană a rămas fără cei cinci copii, luaţi de autorităţile norvegiene cu Poliţia, apar noi detalii în acest caz. După o săptămână în care familia Bodnariu susţine că nu a avut acces la acuzaţiile care i se aduc, fratele românului din Norvegia, Daniel Bodnariu, a făcut, miercuri, noi precizări referitoare la acest caz. Potrivit comunicării trasmise de familia Bodnariu „sunt mai mulţi factori obiectivi care ne limitează în comunicarea ştirilor legate de acest caz, al căror succes sau insucces depind într-o mare măsură de discreţia noastră”.

Potrivit mesajului transmis de familia românului din Norvegia, prin fratele bărbatului din România, Ruth şi Marius Bodnariu „sunt hotărâţi să nu dea niciun pas înapoi până când această situaţie nu va fi rezolvată favorabil”. Daniel Bodnariu mai arată că situţia este departe de a fi rezolvată în urma audierilor de luni, părinţii nereuşind să intre nici acum în posesia documentelor ca urmare a audierii copiilor. Familia Bodnariu mai arată că datele în posesia cărora cei doi soţi au reuşit să intre până acum arată că autorităţile norvegiene au intervenit în urma unui denunţ pe teme religioase, încercându-se acum construirea unui caz de abuz asupra copiilor.

„Nici pană la această oră nu şi-au vazut copilaşii, iar de luni nu l-au mai văzut nici pe bebeluş. Deşi în denunţ s-a pornit de la o acuzaţie de creştinism radical (părinţii şi bunicii sunt foarte creştini) – printre altele, copiii spun de Dumnezeu la şcoală, bunicii îi învaţă pe copii despre păcat, că Dumnezeu pedepseşte păcatul – iar aceasta ar crea un handicap psihologic în copii, Serviciul de Protecţie a Copiilor a încercat să construiască un caz pe abuz, o simplă urecheală ocazională sau palmuţă la fund unuia dintre copii, constituind o infracţiune potrivit legii lor. Cu toate acestea, nu au găsit nicio dovadă fizică în acest sens”, se arată în mesajul transmis de familia Bodnariu.

Fratele românului din Norvegia a mai arătat că Marius şi Ruth Bodnariu se vor prezenta vineri în faţa unui judecător pentru audieri. „Părinţii se ştiu nevinovaţi (nu au făcut cu nimic mai mult decât ar face un părinte care işi iubeşte copiii) de aceea au speranţa că vor primi un răspuns pozitiv de la autorităţi şi, în acest sens, nu vor face alte declaraţii publice încă, pentru a nu afecta în sens negativ cazul lor. Să-i susţinem în continuare în rugăciuni şi în post, cei care pot, mai ales în ziua de vineri şi ştim că ne punem împreună toată nădejdea în Dumnezeu care veghează asupra copiilor Lui şi răspunde la rugăciuni!”, se mai arată în comunicatul transmis de Daniel Bodnariu.

Imagini dramatice cu un copil din Norvegia luat din familie cu Poliţia

Intevenţiile Serviciilor Sociale pentru Copii din Norvegia (Barnevernet) pentru preluarea copiilor din familii este un adevărat fenomen în Norvegia, oamenii organizând inclusiv proteste în stradă împotriva unor astfel de practici. De altfel, siteul norvegian.net, dedicat românilor care vor să se stabilească în Norvegia, atrage atenţia asupra măsurilor stricte ale autorităţilor norvegiene.  „Trebuie avut în vedere faptul că în Norvegia tradiţia de creştere a copiilor diferă de cea a altor ţări. Aici, principiile de educare a copiilor sunt strict definite de către stat. Nu poţi să strigi la copii, să îi loveşti, sau să te cerţi cu ei, pentru că acest lucru poate duce la intervenţia serviciilor sociale pentru copii (Barnevernet) şi în cel mai rău caz, copilul poate fi plasat în asistenţă maternală”, scrie norvegian.net. De altfel, o înregistrare publicată pe Youtube în cursul anului trecut surprinde momentul dramatic în care Anna, un o fetiţă care are mai puţin de un an este luată dintr-o familie din Norvegia, cu Poliţia. Potrivit utilizatorului care a încărcat filmuleţul pe internet, la fel ca în cazul familiei Bodnariu, copilul a fost dusă la o adresă necunoscută părinţilor. Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările