Mall inspirat după modelul galeriilor din Viena şi Milano, la Lugoj. Italienii au transformat spectaculos clădirea fostei Prefecturi a judeţului Severin FOTO

Mall inspirat după modelul galeriilor din Viena şi Milano, la Lugoj. Italienii au transformat spectaculos clădirea fostei Prefecturi a judeţului Severin FOTO

Mall la Lugoj. Transformarea spectaculoasă a clădirii fostei prefecturi judeţului Severin FOTO Facebook/Palatul Lugoj

În scurt timp, lugojenii nu vor mai fi obligaţi să meargă la Timşoara sau la Arad dacă vor să facă shopping la mall. Palatul Lugoj a fost inspirat după modelul marilor galerii de cumpărături din Europa.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2016, o companie deţinută de oameni de afaceri din Italia a cumpărat fosta clădire a Prefecturii din Lugoj, ajunsă într-un avansat stadiu de degradare. Italienii au renovat imobilul din centrul oraşului de pe râul Timiş şi se pregătesc să deschidă un mall. Pare ciudat, dar micuţul oraş de numai 40.000 de locuitori, aflat la 60 de kilometri de Timişoara, aflat într-o continuă degradare în ultimii decenii, va avea un  mall inspirat după modelul galeriilor din Viena şi Milano. 

GALERIE FOTO
 
Impunătoarea clădire, construită în 1859, a fost restaurată exemplar, atât pe exterior cât şi în interior. S-au folosit doar materiale premium, spaţiile interioare beneficiază de utilităţi şi finisaje complete, design modern, trei lifturi interioare. 
 
Acum, proprietarii mai au proboblemă. În oraşul în care sunt încă la căutare magazinele cu produse second-hand, se caută afacerişti care doresc să închirieze spaţii comerciale în Shopping Gallery din Palatul Lugoj.


 
Italienii le pun la dispoziţie spaţii finisate, ideale pentru restaurante, cafenele, magazine de haine şi electroince, săli de fitness, spaţii de joacă şi multe altele. 

 
Palatul Lugoj are un regim de înălţime: demisol, parter, etaj 1, etaj 2 plus mansardă şi o suprafaţă de uriaşă de 8.500 de metri pătraţi.
 
“Transformăm centrul Lugojului în cea mai atractivă zonă de shopping şi distracţie. Lansăm în curând Palatul Lugoj - Your Shopping Gallery, după modelul marilor galerii de cumpărături din Viena sau Milano. Dacă ai un business sau un plan de business trebuie să fi şi tu aici, în viitoarea zonă cosmopolită a Lugojului. Întreaga clădire cuprinde spaţii cu destinaţie comercială la demisol, parter, etajul 1 si etajul 2. Fiecare spatiu dispune de grup sanitar propriu şi contor pentru curent. Spatiile se predau la cheie, complet amenajate. Suprafeţele disponibile încep de la 41 metri pătraţi, până la 405 metri pătraţi”, anunţă cei de la Palatul Lugoj pe pagina lor de Facebook.

 
Palatul Lugoj este dotat cu o sală de evenimente sau conferinţe. Există şi o parcare proprie. La mansardă vor fi amenajate 13 apartamente de închiriat, în regim hotelier. De asemenea, se oferă spre închiriere spaţii pentru birouri sau sedii de companie. 

 
În perioada 1860-1880 a fost sediul administrativ al Comitatului Severin, în perioada1881-1919, sediul administrativ al Comitatelor Caraş şi Severin, iar duipă unirea Banatului cu România, în perioada 1919-1948 a fost Prefectura Judeţului Severin. Apoi, după reorganizarea judeţelor, Lugojul şi-a pierdut rolul de centru important fiind integrat în judeţul Timiş.

 
Este o clădire monumentală, masivă, fiind una dintre cele mai mari constructii de tip administrativ din Lugoj. Faţada este împunătoare, sobră, cu aspecte ale arhitecturii neoclasice. 

FOTO „Cea mai mare” clădire de birouri din România a intrat la apă. Va avea cu 12 etaje mai puţin. Schimbare neaşteptată de strategie în Iulius Town

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările