Zece bebeluşi născuţi la Maternitatea Odobescu din Timişoara, infectaţi cu coronavirus

Zece bebeluşi născuţi la Maternitatea Odobescu din Timişoara, infectaţi cu coronavirus

Foto arhivă

Zece bebeluşi născuţi la Maternitatea Odobescu din Timişoara sunt suspecţi de infectare cu coronavirus, testele pentru ei urmând să fie reluate. La aceeaşi maternitate, 25 de persoane -  personal medical şi paciente, au fost infectate cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din primele informaţii, la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame şi tot atâţia nou născuţi în data de 01 aprilie 2020.
Testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie 2020.

Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuţi pozitiv la COVID-19. Menţionăm că testele mamelor acestor nou născuţi sunt negative.

Ştirea iniţială

Un număr de 9 mame împreună cu nou născuţii lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o  singură mamă.
 
Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgenţă a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate şi retestarea tuturor persoanelor.

Potrivit medicilor, testele pentru cinci bebeluşi născuţi la Maternitatea Odobescu din Timişoara au ieşit pozitive, însă pentru mamele lor testele sunt negative. Astfel, medicii spun că rezultatele sunt neconcludente, iar testele vor fi repetate. Din primele informaţii, au fost recoltate probe de la 49 de mame şi tot atâţia nou născuţi în data de 01 aprilie 2020. Testele pentru aceştia au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie 2020.
 
La Maternitatea Odobescu din Timişoara au fost născuţi 9 bebeluşi ai căror mame au fost depistate pozitiv cu coronavirus şi care deja au fost transferate cu tot cu copii la Maternitatea Bega, spital suport pentru coronavirus. Pentru alţi cinci testul a ieşit pozitiv, luni.
 
La Maternitatea Odobescu din Timişoara, 25 de cadre medicale şi paciente au fost infectate cu coronavirus. Conducerea Spitalului Municipal Timişoara, în subordinea căreia se află maternitatea, a decis închiderea unităţii medicale pentru dezinfecţie, cel puţin 48 de ore, în ciuda refuzului conducerii DSP Timiş.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: