Lovitură de teatru într-un dosar DNA care îl vizează pe şeful Aeroportului Timişoara. Acuzaţiile aduse de Carpatair

Lovitură de teatru într-un dosar DNA care îl vizează pe şeful Aeroportului Timişoara. Acuzaţiile aduse de Carpatair

Directorul Aeroportului Timişoara, Dan Idolu, şi alţi angajaţi ai aeroportului au fost cercetaţi într-un dosar DNA, la plângerea Carpatair, care acuză conducerea aeroportului că a făcut demersuri ilegale pentru a scoate compania de pe piaţă. DNA i-a declarat nevinovaţi pe Idolu şi subalternii săi, dar instant a răsturnat soluţia DNA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat în război cu conducerea Aeroportului Timişoara şi cu Ministerul Transporturilor după ce compania pe care a fondat-o, Carpatair, a intrat în insolvenţă, Nicolae Petrov a formulat mai multe plângeri împotriva directorului Aeroportului Timişoara şi a unor angajaţi ai instituţiei, acuzându-i de operaţiuni ilegale, menite să scoată Carpatair de pe piaţă. Una dintre plângeri a ajuns la DNA, iar după mai mulţi ani de cercetări, procurorii au dispus clasarea dosarului, considerând acuzaţiile Carpatair nefondate.

Împotriva soluţiei de clasare a judecătorilor, Carpatair a formulat plângere la instanţă. Cererea companiei aeriene s-a judecat la Tribunalul Timiş, unde plângerea Carpatair a fost admisă, judecătorii dispunând începerea urmăririi penale faţă de Dan Idolu, Stamatovici Daniel Oliver, Marian Chivu şi Ministerul Transporturilor.

„Ne-a adus tot felul de acuzaţii. Acuzaţiile lui Petrov Nicolae, care a fraudat aeroportul şi are datorii la aeroport, au fost infirmate în repetate rânduri. În toate procesele civile a pierdut. A mai rămas un rest de cauză penală în care însuşi DNA-ul spune că nu se confirmă acuzaţiile şi au clasat dosarul. El a făcut plângere. E o aberaţie, din moment ce sunt vreo cinci hotărâri judecătoreşti care nu confirmă acuzaţia lui. Nici nu mai bag în seamă. E o companie falimentară care încearcă pe toate căile să nişte bani nemeritaţi, nemunciţi”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Dan Idolu.

 

citeste totul despre: