LIVE/VIDEO Cod roşu de OUG. Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Operei din Timişoara

LIVE/VIDEO Cod roşu de OUG. Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Operei din Timişoara

FOTO Ştefan Both

Timişorenii s-au adunat, din nou, în Piaţa Operei pentru a protesta faţă de modificările legislative dorite de coaliţia PSD+ALDE. Protestul de duminică este organizat sub sloganul „Cod roşu de OUG”.

UPDATE: Potritiv corespondentului „Adevărul” prezent în Piaţa Operei, numărul manifestanţilor de la Timişoara a ajuns în punctul maxim al manifestaţiei la aproximativ 8.000 de persoane. După un marş în zona centrală a oraşului, manifestanţii s-au întors în Piaţa Operei, unde scandează lozinci antiguvernamentale şi îi cer demisia lui Liviu Dragnea. 

UPDATE Numărul timişorenilor adunaţi în Piaţa Operei a ajuns la aproximativ 3.000. 

FOTO Mediafax 

Peste 1.000 de timişoreni s-au strâns duminică seara în Piaţa Operei pentru un nou protest faţă de modificările din domeniul legislaţiei penale dorite de PSD+ALDE. Protestul a fost organizat sub ameninţarea unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului care ar urma să îl salveze pe Liviu Dragnea de problemele penale. „Liviu Dragnea ne ameninţă că s-ar putea să pregătească o nouă ordonanţă de urgenţă, pe modelul OUG 13, pentru a scăpa de închisoare. Ce vrea Dragnea acum: 

impunerea unui prag de 200.000 de euro şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani”, se arată în apelul la mobilizare al Iniţiativei Timişoara.

„Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13. Între timp, însă, s-ar putea să treacă aceste măsuri prin OUG, pentru a grăbi procesul. Scopul final este, desigur, Marea Evadare. Duminică ne strângem într-un număr cât mai mare să le spunem explicit liderilor Partidului că nu au dreptul să se joace cu statul de drept. Spunem NU ordonanţei de urgenţă!!!”, mai arată organizatorii evenimentului, pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: