„Lecţie” de mediu: Cum să verşi toată canalizarea unui municipiu în râu fără să poluezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţia de epurare a municipiului Lugoj este în reparaţii de doi ani. În tot acest timp canalizarea oraşului a fost deversată direct în râul Timiş. Reprezentanţii Gărzii de Mediu şi ai Direcţiei Apelor Banat susţin că nu se pune problema de poluare.

Lugojul se confruntă cu o situaţie cel puţin ciudată. De aproape doi ani, staţia de epurare a oraşului nu funcţionează. Cazul de poluare de la Lugoj a fost ţinut „la sertar” de autorităţi, până când s-a descoperit că societatea de apă şi canal din localitate, Meridian 22, a dat în judecată Primăria, cerând plata unor servicii. Cu această ocazie, primarul Francisc Boldea a dezvăluit că nu se impune plata serviciilor, pentru că firma nu a făcut eforturi să gestioneze apa de ploaie şi canalizarea, pentru că staţia de epurare este oprită şi totul se varsă direct în râul Timiş.

După articolele apărute în presă, Garda de Mediu Timiş s-a autosesizat şi a efectuat un control. Potrivit prim-comisarului Gărzii de Mediu, Marian Eperieş, în urma controlului efectuat în aceste zile la Lugoj a reieşit că situaţia este sub control, actele sunt în regulă, iar normele de poluare sunt în cote acceptabile. „Poate vă puneţi atunci întrebarea de ce mai e nevoie de staţie de epurare. Staţia va îmbunătăţi calitatea apei”, a declarat Marian Eperieş. Potrivit prim-comisarului, aceeaşi situaţie poate fi întâlnită şi în alte oraşe în care staţiile de epurare sunt în lucru: odată cu finalizarea investiţiei, creşte calitatea apei. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite