Inginer român din Irlanda, care a parcurs 800 de kilometri pentru a vota cu Iohannis: „Pe cât de frumos a fost atunci, pe atât de mare e frustrarea acum”

Inginer român din Irlanda, care a parcurs 800 de kilometri pentru a vota cu Iohannis: „Pe cât de frumos a fost atunci, pe atât de mare e frustrarea acum”

Un român din Irlanda care l-a susţinut pe Iohannis, se declară profund dezamăgit de preşedinte FOTO Facebook

Românii din Diaspora care l-au făcut, practic, preşedinte pe Klaus Iohannis, s-au întors împotriva celui care i-a dezamăgit profund, încălcându-şi promisiunea de a face o altfel de politică. Pentru Radu, un inginer IT român stabilit în Irlanda, lipsa de reacţie a preşedintelui Iohannis în cazul Bodnariu şi reacţia din cazul „Antena 3” au fost picăturile care au umplu paharul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Radu  (32 de ani) este un absolvent al Universităţii Politehnica din Timişoara, iar de doi ani este stabilit în Irlanda, unde lucrează la o companie multinaţională cu peste 70.000 de angaţi în toată lumea. „Citesc zilnic presa din România, pentru că îmi pasă de ţara mea, mi-e dor de părinţi, de prietenii de o viaţă din România. La alegerile prezidenţiale din 2014, am trăit cu emoţii alături de prietenii români de aici votul şi rezultatele votului, am făcut peste 800 de km ca să pot vota. Au fost emoţii frumoase, mai ales datorită rezultatului votului”, îşi aminteşte Radu.

Radu recunoaşte că a avut aşteptări foarte mari de la preşedintele Iohannis. Mărturiseşte că a închis ochii la „prestaţiile” lui Iohannis din întâlnirile directe cu „dr. Ponta” căutând justificări la reacţiile întârziate ale preşedintelui atunci când era nevoie de intervenţia fermă a preşedintelui. Lipsa de reacţie a preşedintelui din cazul Bodnariu a fost pentru inginerul român din Dublin picătura care a umplut paharul.

Radu i-a trimis şi o scrisoare preşedintelui Iohannis, în care a arătat că aşteaptă o reacţie fermă a lui Iohannis din calitatea sa de preşedinte al românilor de pretutindeni. Tânărul a aşteptat degeaba. Nu a primit niciun răspuns şi nici o reacţie a preşedintelui nu a văzut. Luarea de poziţie a preşedintelui Iohannis în cazul Antena 3 a pus însă capac la toate.

„Când ai zeci de mii de protestatari în toată ţara şi în zeci de oraşe şi capitale din lume, tu nu ai nicio reacţie...doar ‹‹urmăreşti cu atenţie››?! Când justiţia încearcă să îşi facă treaba, tu, preşedintele ţării vii şi îi pui frână şi mai apoi ceri implicarea tinerilor şi a societăţii în politică?! În ‹‹altfel de politică››? Cu ce e altfel? Sunt dezamăgit total de reacţiile cât şi de lipsa de reacţie a domniei voastre, domnule preşedinte şi nu mă simt reprezentat/apărat ca şi cetăţean român de dumneavoastră”, a punctat Radu.

Radu spune că pe cât de frumoase au fost momentele trăite în noiembrie 2014, pe atât de mari sunt dezamăgirea şi frustrarea pe care le trăieşte acum. „Lipsa de reacţie din cazul Bodnariu, pentru că 3-4 rânduri pe Facebook nu se pot numi reacţie, şi declaraţia de ieri m-au făcut să regret oboseala, banii cheltuiţi, timpul pierdut pentru a-l vota, ajungând la concluzia că este exact la fel ca şi ceilalţi politicieni. O altfel de politică? Pe cât de frumoase au fost acele momente din noiembrie 2014: unitatea pe care am simţit-o din partea românilor, telefoane date în ţară să ne interesăm ce se întamplă acolo, telefoane între noi pe drum cu rezultate parţiale, satisfacţie ştiind că votul/sacrificiul tău contează, impulsionându-i pe cei din ţară...pe atât de mare e dezamăgirea, frustrarea pe care o simt acum!”, a mai spus tânărul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: