Imagini aeriene spectaculoase realizate cu drona în satul-fantomă Lindenfeld VIDEO

Imagini aeriene spectaculoase realizate cu drona în satul-fantomă Lindenfeld VIDEO

Lindenfeld FOTO captură video PilotBoy

Proiectul celor de la PilotBoy, intitulat „Împreună descoperim România“, a ajuns în Lindenfeld, sat depopulat din anul 1998.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul “Împreună descoperim România” a ajuns şi în satul fantomă Lindenfeld, din Munţii Banatului. Cei de la PilotBoy au oferit în premieră imagini aeriene surprinse dintr-o dronă.

Lindenfeld este depopulat din 1998, odată cu moartea ultimului său locuitor. Satul a fost întemeiat de pemii germani la mijlocul secolului al 19-lea, însă acum totul este ruină. 
 
Au rămas în picioare trei case bătrâne, în care se cuibăresc ciobanii şi văcarii care urcă cu animalele.

Pe uliţa principală, printre ruine, se află şi biserica romano-catolică, veche de aproape două secole. S-ar fi ales praful şi de ea, dacă nu ar fi existat iniţiativa lui Helmuth Kierer, un şvab bănăţean născut la Lovrin (judeţul Timiş), dar emigrat în 1979 în Germania.

Puteţi citi aici povestea reparării acestei biserici, din dorinţa de a păstra vie istoria germanilor care au făurit Lindenfeldul.

 

 
Vă mai recomandăm:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările