FOTO UPDATE A ars turnul bisericii ortodoxe din Şuştra. Lăcaşul de cult a fost constuit în 1887. Mitropolitul Banatului, la faţa locului

FOTO UPDATE A ars turnul bisericii ortodoxe din Şuştra. Lăcaşul de cult a fost constuit în 1887. Mitropolitul Banatului, la faţa locului

Incendiu la biserica din Şuştra

Pompierii de la ISU Timiş au fost chemaţi, duminică dimineaţa, să intervină la stingerea focului care a cuprins biserica din satul timşeană Şuştra, la 30 de kilometri de Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, s-a deplasat la Şuştra să evalueze pagubele în urma incendiului de la biserica din localitate. 
 
Mitropolitul susţine că a fost afectat doar acoperişul şi că mobilierul din interior, icoanele şi cărţile vechi. La una dintre bisericile din Timişoara s-a făcut colectă pentru bani, dar s-a făcut apel către toţi cei care doresc să ajute la repararea bisericii. 
 
Ioan Selejan susţine că a luat legătura deja cu o echipă de meşteri care vor lucra la refacerea acoperişului. 

Mitropolitul Banatului speră ca până de Paşti să se poate sluji din nou în biserică.
 
Turla bisericii s-a prăbuşit în timpul intervenţiei pompierilor.
 

FOTO ISU Timiş

Incendiul de la Şuştra
 
Necaz mare pentru locuitorii satului Şuştra (judeţul Timiş). Biserica ortodoxă, construită în anul 1887, în stil bacorc, a fost cuprinsă de incendiu. Arde acoperişul şi turnul. Pompierii de la ISU intervin cu mai multe autospeciale pentru stingerea incendiului. 
 
„Incendiul se manifestă cu ardere generalizată la turlă şi acoperiş. La momentul producerii incendiului, nu erau persoane în interior. Se intervine defensiv, deoarece turla este construită pe structură de lemn şi există pericol de prăbuşire”, au anunţat cei de la ISU Timiş.

La faţa locului sunt două autospeciale pentru stingere şi o autoscară mecanică.

Se pare că incendiul a pornit de la un scrut-circuit la instalaţia electrică.
 


 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: