Fost şef al Gărzii de Mediu, condamnat  alături de fiul său la închisoare cu executare pentru trafic de droguri

Fost şef al Gărzii de Mediu, condamnat  alături de fiul său la închisoare cu executare pentru trafic de droguri

Marius Cârpean, fostul şef al Gărzii de Mediu Caraş - Severin FOTO Arhivă

Curtea de Apel Timişoara a emis sentinţa finală într-un dosar în care un fost şef al Gărzii de mediu şi fiul acestuia au fost acuzaţi de trafic de droguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul şef al Gărzii de Mediu Caraş – Severin, Marius Cârpean, şi fiul acestuia, Darius Dacian Cârpean, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT în toamna anului trecut, fiind acuzaţi de trafic de droguri.  Cei doi au fost acuzaţi că începând cu anul 2016 au dezvoltat o plantaţie de cannabis în zona localităţii cărăşene Bocşa. Cei doi au fost acuzaţi de procurorii DIICOT că odată cu dezvoltarea „fermei” de cannabis au dezvoltat şi o piaţă de distribuţie a drogurilor.

„Dezvoltarea pieţei a fost posibilă datorită calităţii canabisului, procedeul de cultivare fiind realizat la standarde ridicate, fiind folosite instrumente şi produse specifice culturilor in-door şi out-door de droguri, procurate prin intermediul internetului”, au arătat procurorii.

În primă instanţă Marius Cârpean a fost condamnat de Tribunalul Caraş-Severin la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri, iar fiul bărbatului a primit doi ani şi trei luni de închisoare. Curtea de Apel Timişoara a redus în apel pedepsele celor doi, condamnându-l pe Marius Câmpean la doi ani de închisoare şi pe fiul acestuia la un an şi cinci luni de închisoare cu executare. Sentinţa este definitivă. Fostul şef al Gărzii de Mediu Caraş – Severin, Marius Cârpean, este o cunoştinţă mai veche a procurorilor, fiind vizat şi în alte dosare, dintre care unul de evaziune fiscală. 

 

citeste totul despre: