Fântâna Punctele Cardinale şi-a schimbat înfăţişarea: "Fântâna nu are o istorie anume. Este una din realizările epocii socialiste”

Fântâna Punctele Cardinale şi-a schimbat înfăţişarea:

Noua faţă a Fântânii cu Punctele Cardinale

Fântâna construită în 1978, în capul fostului bulevard Leontin Sălăjan (astăzi Take Ionescu), a fost vopsită mereu în portocaliu. Reprezentanţii Aquatim au decis să schimbe nuanţa şi au vopsit-o în alb.

Fântână Punctelor Cardinale din Timişoara, unul dintre simbolurile socialiste ale capitalei Banatului, şi-a schimbat culoarea pentru prima dată în istorie. Fântâna, construită în 1978, în capul fostului bulevard Leontin Sălăjan (astăzi Take Ionescu), a fost vopsită mereu în portocaliu. Reprezentanţii Aquatim au decis să schimbe nuanţa şi au vopsit-o în alb.

Gerul din iarna aceasta şi faptul că nu s-au mai făcut reparaţii de aproape doi ani şi-au spus cuvântul. Cuva fântânii a fost deteriorată, asa ca echipele de la Aquatim au refăcut-o. S-a turnat beton, s-au verificat conductele şi instalaţiile de pompare, iar apoi s-a revopsit”, a declarat Loredana Leordan, purtătorul de cuvânt al Aquatim.

Gata înainte de Paşte

Nu toţi timişorenii au primit cu ochi buni schimbarea culorii Punctelor Cardinale, însă istoricul Ioan Haţegan susţine că important este să arate bine estetic. „Fântâna nu are o istorie anume. Este una din realizările epocii socialiste. Se află amplasată într-o zonă foarte bună, astfel că a devenit una din emblemele oraşului. Interesante şi inedite pentru fântână sunt cele patru puncte cardinale şi cele patru semicardinale.

Un alt lucru interesant este că vara, briza apei fântânii răcoreşte zona. Nu contează că s-a schimbat culoarea. Nu au de ce să se supere nici turiştii, nici timişorenii. Important este să arate bine estetic”, a declarat istoricul Ioan Haţegan. Fântâna va fi pusă în funcţiune înaintea de începerea sărbătorilor de Paşte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările