Elevul de la Liceul de Arte s-a sinucis la câteva sute de metri de şcoală. „Provine dintr-o familie dezmembrată. Mama lui trăieşte în străinătate“

Elevul de la Liceul de Arte s-a sinucis la câteva sute de metri de şcoală. „Provine dintr-o familie dezmembrată. Mama lui trăieşte în străinătate“

Robert Cristian Dinu FOTO Facebook

Locul în care elevul şi-a pus capăt zilelor elevul Robret Cristian Dinu se află la o distanţă de doar câteva sute de metri de şcoală.

Luni dimineaţa, la Liceul de Arte Plastice din Timişoara, şcoala unde a învăţat Robert Cristian Dinu, elevul de 18 care şi-a pus capăt zilelor, nu era arborat drapelul negru. Nu era pusă nici măcar o fotografie cu adolescentul care s-a sinucis. Nici la avizier, nici pe uşa de la intrare. Foştii colegi nu au aprins nici măcar o lumânare în şcoală. Parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. 
 
Am încercat să discutăm cu profesorii despre Robert Cristian Dinu, dar nimeni nu era dispusă să stea de vorbă. Nici directoarea Violeta Adorian nu era mai deschisă. A ţinut să transmită doar un scurt mesaj de condoleanţe. 
 
“Regretăm ce s-a întâmplat, regretăm dispariţia prematatură a acestui copil. Suntem alături de familie. Astăzi s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui, dar mai multe nu doresc să spun în legătură cu acest subiect”, a declarat Violeta Adorian, rectoarea Liceului de Arte Plastice.
 
Deşi Robert Cristian Dinu a fost găsit spânzurat la Pădurea Verde, în zona căii ferate de la UMT, încă nu se ştie când va fi înmormântarea. Trupul copilului încă nu a ajuns la familie, astfel că profesorii aşteaptă să li se spună când va avea loc înmormântarea.
 
 
Aura Danielescu, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, era extrem de revoltată că nu a fost anunţată, nici de dispariţia elevului, nici de moartea acestuia. 
 
“Sunt foarte supărată. Ar fi trebuit să anunţe Inspectoratul Şcolar de când a dispărut copilul. În secunda următoare. Copilul a fost în clasa a XII-lea, în 24 mai a fost în ultima zi de şcoală. Directoarea de la Liceul de Arte nu a anunţat Inspectoratul Şcolar, ar fi trebuit să ţinem legătura cu poliţia, să intensificăm căutările prin copii, colegi, Facebook. Aveam şi noi un rol, dar directoarea nu s-a gândit să ne anunţe”, spune Aura Danielescu.
 
Ulterior, Danielescu a aflat amănunte despre viaţa lui Robert Cristian Dinu.
 
“Provine dintr-o familie dezmembrată. Diriginta, de câte ori se ducea în familie, a găsit-o pe mamă cu un alt soţ. Ulterior mama a plecat din ţară şi el a rămas într-un apartament cumpărat de mamă, se presupune, în Timişoara. Dar cumva în grija unui unchi şi a unei mătuşi. Copilul nu părea să aibe semne de depresie”, a povestit Aura Danielescu.


 
Robert Cristian Dinu era la clasa de Arhitectură, una din acele clase provenite în urma fuziunii cu Colegiul Tehnic „Ion Mincu”. 
 
“Mătuşa şi unchiul povestesc că la nici 48 de ore de la dispariţie au anunţat poliţia. Ei bănuiesc că mama ar fi venit în ţară şi i-ar fi dat o sumă de bani. Nu şe ştie ce discuţie a fost între ei. Din câte am aflat, era un copil în regulă, nu absenta foarte mult”, a mai declarat Danielescu. 

 
Poliţiştii de la Serviciului de Investigaţii Criminale au fost anunţaţi la data de 24 mai despre dispariţia tânărului, care a plecat de acasă, spre şcoală, dar nu a mai ajuns la ore. Poliţiştii au făcut public imediat semnalmentele şi cum era îmbrăcat. 
 
Sâmbătă dimineaţa, poliţiştii au fost anunţaţi despre o persoană spânzurată, la Pădurea Verde. Acesta era în stare avansată de putrefacţie şi a fost nevoie de identificarea lui. După masă a şi fost identificat. Era vorba de Robert Cristian Dinu.

 
Poliţia a confirmat că acesta a decis să se sinucidă. Locul în care elevul şi-a pus capăt zilelor se află la o distanţă de doar câteva sute de metri de şcoală. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: