Dominic Fritz, după ce a fost vizitat de protestatari în miez de noapte: „Nu mă vor intimida. Timişoara nu-i a lor”

Dominic Fritz, după ce a fost vizitat de protestatari în miez de noapte: „Nu mă vor intimida. Timişoara nu-i a lor”

Primarul Timişoarei a reacţionat după protestul din miez de noapte de la Timişoara FOTO dominicprimar.ro

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a reacţionat în urma protestului care a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Timişoara, inclusiv în faţa clădirii în care locuieşte edilul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am respectat şi voi respecta întotdeauna dreptul oricui de a protesta. Mai ales la Timişoara, oraşul libertăţii. Dar nu există libertate fără responsabilitate. Supărarea pe măsurile luate la nivel naţional pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor şi terorizarea unui întreg oraş în miez de noapte”, a scris Dominic Fritz, pe Facebook.

Primarul Timişoarei a declarat că „este evident pentru toată lumea că prin acţiunea de noaptea trecută, desfăşurată concomitent în mai multe oraşe din ţară, s-a încercat provocarea şi intimidarea cetăţenilor, după un an de sacrificii”.

„Ştiu că încrederea pe care am primit-o de la timişoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparenţa la care lucrăm în Primăria Timişoara îi sperie pe mulţi. Rezultatul: aceiaşi oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timişoara s-au adunat noaptea trecută în faţa casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida.  

Aceste persoane nu îşi doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de nişte extremişti care declară public că doresc libertate pentru toţi, dar în acelaşi timp promovează un discurs violent, xenofob şi antieuropean - adică profund anti-timişorean. Nu, Timişoara nu-i a lor”, a mai scris Fritz.

„Discursurile care învrăjbesc nu îşi au locul”

Primarul Timişoarei susţine că  „este legitim să dezbatem meritele, avantajele sau dezavantajele noilor măsuri restrictive introduse la nivel naţional, dar pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspiraţiei, nici prin atacuri personale”.

„O vom învinge prin respectarea măsurilor de distanţare, prin purtarea măştii şi prin vaccinarea masivă.  Rata de infectare la Timişoara a început să scadă, iar judeţul Timiş are acum şansa de a deveni primul din ţară în care se realizează imunizarea colectivă. Este momentul să arătăm prin acţiunile noastre că Timişoara este acel oraş unde bunul simţ şi raţiunea şi-au făcut casă, iar discursurile care învrăjbesc şi divizează nu îşi au locul”, a mai arătat primarul Timişoarei.

Reamintim, zeci de persoane au protestat în noaptea de duminciă spre luni, la Timişoara, faţă de măsurile de protecţie sanitară. Protestatarii s-au oprit şi în faţa locuinţei lui Dominic Fritz. Imobilul în care se află apartamentul primarului a fost păzit de un cordon de jandarmi.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Primarul Dominic Fritz, trezit cu noaptea-n cap de protestatarii anti-carantină

Forţe de ordine impresionante au blocat centrul Timişoarei. Nimeni nu a putut trece de cordoanele jandarmilor şi poliţiştilor FOTO VIDEO

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările