Dezastru în Timiş, făcut de furtuna pornită în miez de noapte: copaci căzuţi, acoperişuri luate şi TIR-uri răsturnate

Dezastru în Timiş, făcut de furtuna pornită în miez de noapte: copaci căzuţi, acoperişuri luate şi TIR-uri răsturnate

Zeci de copaci au fost doborâţi de furtuna de la Timişoara FOTO Facebook/Info Trafic

Judeţul Timiş a fost lovit în noaptea de miercuri spre joi, 25/26 mai, de o furtună puternică în urma căreia  zeci de copaci au fost rupţi şi mai multe acoperişuri au fost luate de vânt. De asemenea, mai multe maşini au fost distruse şi zeci de curţi şi subsoluri au fost inundate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Meteorologii au emis miercuri seara, 25 mai, o avertizare cu cod portocaliu de averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului în zona de Centru, Nord, Sud şi Vest a judeţului Timiş. Avertismentul s-a confirmat în jurul orei 24, când în mai multe zone din judeţul Timiş s-a pornit o furtună puternică.

Joi dimineaţa, 26 mai, pompierii au anunţat şi bilanţul distrugerilor provocate de furtună. În Timişoara au fost intervenţii pentru: 25 degăjari de copaci, 6 inundaţii în subsoluri, gospodării şi curţi, o degajare acoperiş luat de vânt de pe o mansarda unui bloc aflat în construcţie, două autocamioane TIR răsturnate de vânt, cu două persoane blocate în interiorul acestora. „Din fericire nu s-au înregistrat victime la acest eveniment”, a anunţat ISU.

Pompierii au mai intervenit în Giroc pentru  o degajare copac, o inundaţie, un contor de gaz spart. În Lugoj s-a intervenit pentru trei degajări de copaci, cinci inundaţii, opt dejajări de acoperişuri de bloc, o degajare acoperiş. Pompierii au mai intervenit, de asemenea, în Chişoda, Parţa, Silagiu şi Utvin.Vă recomandăm să citiţi şi: 

Poveste de meteorolog. A vrut să se facă aviator, dar a căzut testele medicale şi a ajuns să privească norii doar de la sol

VIDEO Fenomen meteo ciudat în Timişoara. Furtună de zăpadă, la început de aprilie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările