David Dorogostaisky a dat roboţii pentru fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 23 de ani, David a încercat câte puţin din toate - programare, imobiliare şi robotică. Acum, cochetează cu imaginile. După ce a participat la o serie de concursuri, David spune că şi-a tranformat camera într-un adevărat atelier de creaţie.

Profil:

Născut. 4 iunie 1988
Carieră. Student la UPT, tester de software
la o firmă
Familie. Necăsătorit

Născut într-o familie de artişti, David spune că a avut o copilărie foarte fericită. De mic copil, a fost pasionat de mecanismul după care funcţionau obiectele. Tânărul spune că cea mai mare influenţă în viziunea lui artistică a avut-o bunica lui, care este pictoriţă. „Fratele meu este biciclist de performanţă, iar tatăl meu este pasionat de arhitectură. Cea mai mare influenţă asupra personalităţii mele a avut-o însă bunica mea, care este pictoriţă. De la ea am învăţat arta imaginii şi a exprimării ca atare”, a povestit David.

Deşi spune că i-a fost foarte greu să îşi aleagă un hobby, în clasa a cincea, tânărul povesteşte că şi-a dezvoltat o nouă pasiune – designul web. Atunci, a participat la zeci de concursuri locale şi naţionale, de la care s-a întors cu o serie de premii. La liceu, spune tânărul, s-a înscris pentru că s-a împrietenit cu portarul. „În liceu am învăţat tehnici de calcul. Ne-am dus mai mulţi prieteni şi am vorbit cu portarul. Era foarte simpatic şi ne-a arătat şcoala. Aşa ne-am hotărât să mergem la Henri Coandă”, îşi aminteşte băiatul.

Programare şi fotografie

Abia în facultate David s-a apucat de proiectare pe calculator şi robotică. Ba mai mult, din anul doi s-a şi angajat, ca şi scouter, la o firmă de imobiliare. Apoi, a încercat câte ceva din toate. „Iniţial, m-am angajat ca şi scouter. Căutam firme şi redactam o listă pentru agenţii de vânzare, pentru a-i putea contacta. Apoi, am devenit agent de vânzări, la aceeaşi companie”, a spus David.

În prezent, tânărul lucrează ca tester de programe pentru o companie multinaţională. David a descoperit însă adevărata lui pasiune din copilărie, când făcea poze de câte ori apuca. A început să şi-o exploreze acum doi ani, când s-a înscris la Şcoala Populară de Arte din Timişoara la clasa de fotografie a lui Onuţ Danciu. „Am avut şi un noroc, pentu că am ajutat pe cineva şi m-am ales cu un aparat foto. Cursurile mi le-am plătit din bănuţii câştigaţi de la lucru“, a spus David.

De atunci, tânărul a încercat toate tipurile de fotografie, astfel încât, recent, s-a ataşat de fotografia conceptuală. După ce a participat la o serie de concursuri, David spune că şi-a tranformat camera într-un adevărat atelier de creaţie. „Am  participat la o serie de concursuri locale şi naţionale, iar cea mai mare mândrie este premiul «Luminile Iernii», pe care l-am câştigat la sfârşitul anului trecut“, a mai spus tânărul.

Întrebări şi răspunsuri


Ce te-a determinat să alegi fotografia?
Provocarea de a mă exprima altfel. Tot timpul sunt preocupat cu o serie de teme. De exemplu, acum lucrez la un proiect care va fi expus la sfârşitul anului şcolar. Trebuie să explic prin imagini că atunci când mori, nu iei nimic  cu tine. În această perioadă mă simt motivat şi simt că este datoria mea să fac performanţă. Nu am fost niciodată atras de fotografia comercială.
Unde îţi doreşti să ajungi în carieră?
Îmi doresc să am propria afacere, să nu fiu nevoit să lucrez pentru altul. Mi-aş dori să am libertatea de a-mi transforma pasiunea într-un job.
Ce faci în timpul liber?
Îmi plac excursiile, drumeţiile şi filmele necomerciale.

Ce-i place
David spune că îi plac lucrurile gândite, este pasionat de fotografie, de tot ceea ce înseamnă artă în imagine, de oamenii care au ceva de spus. Tânărul spune că îi mai plac foarte mult puzzle-urile, iar la caracterul oamenilor apreciază foarte mult modestia.

Ce nu-i place
Băiatul nu suportă superficialitatea, nici la oameni, nici la serviciile oferite. De asemenea, David este deranjat de grandomanie, lipsa de profesionalism pe care o întâlneşte destul de des şi ignoranţă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite