Camelia Mingasson, noul director al Casei de Cultură a Timişoarei: Propunerea, total neaşteptată a primarului Dominic Fritz

Camelia Mingasson, noul director al Casei de Cultură a Timişoarei: Propunerea, total neaşteptată a primarului Dominic Fritz

Camelia Mingasson

Noul director interimar al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara este Camelia Mingasson, un profesionist cu o vastă experienţă în managementul proiectelor culturale.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a semnat dispoziţia de numire în funcţia de director interimar al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara a Cameliei Mingasson. Absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii de Vest din Timişoara şi a Masterului în Management Cultural European, în cadrul Universităţii Paris 8, Camelia Mingasson este, din 2009, preşedinte al Asociaţiei Culturale Kratima din Timişoara, unde coordonează proiecte culturale şi educaţionale de anvergură.  
 
De asemenea, competenţa ei este amprentată de varii experienţe profesionale: evaluator de proiecte la Administraţia Fondului Cultural Naţional, în anul 2020, impresar, în cadrul Agenţiei de Impresariat Artistic „Caroline Martin Musique”, din Paris, în 2004-2005, coordonator al departamentului cultural al Centrului Cultural Francez, în perioada 1996-2002.  
 
„Propunerea, total neaşteptată, a primarului Timişoarei, mă onorează şi mă responsabilizează. Casa de Cultura este o instituţie care are o contribuţie importantă la promovarea valorilor culturale ale Timişoarei şi ale Banatului, dar şi la exprimarea acestora în context european”, a transmis Camelia Mingasson.  
 
Dominic Fritz, a declarat că experienţa şi profesionalismul Cameliei Mingasson au fost criteriile care au stat la baza acestei numiri.  
 
„Casa de Cultură a Municipiului Timişoara poate şi trebuie să rămână un sprijin al comunităţii culturale timişorene, atât de încercată în acest an. Plecarea dintre noi a profesorului Pavel Dehelean a lăsat un gol imens. Experienţa doamnei Mingasson în coordonarea şi evaluarea proiectelor culturale de anvergură este o garanţie că această instituţie este pe mâini bune până la organizarea concursului”, a declarat primarul Timişoarei. 
 
Interimatul directorului Casei de Cultură a Municipiului Timişoara va fi pe o perioadă de maxim 120 de zile, timp în care va fi organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcţii.  

Vă mai recomandăm:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările