Baştanul care a scos pistolul pe holurile Tribunalului Timiş a fost condamnat la cinci ani de închisoare

Baştanul care a scos pistolul pe holurile Tribunalului Timiş a fost condamnat la cinci ani de închisoare

Mihai Nicolae. FOTO: Adevărul

Fapta s-a petrecut acum aproape cinci ani. în 2011 Mihai Nicolae a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare, însă dosarul a fost rejudecat, din cauza unor greşeli ale magistraţilor care sau ocupat iniţial de caz.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Scandalul a izbucnit în mai 2008, la un proces dintre Mihai Nicolae şi rivalul său de moarte, Ionelaş Cârpaci. Cele două clanuri, care se judecau pentru un teren în valoare de câteva milioane de euro, s-au luat la harţă pe holul Tribunalului Timiş. În încăierarea creată, Nicolae Mihai a scos pistolul, ajungând cu el chiar în sala de judecată. Magistraţii s-au speriat şi au ieşit din sală, pistolarul a fost reţinut de jandarmi, iar 24 de ore mai târziu a fost arestat preventiv, fiind menţinut după gratii câteva luni. În luna martie a anului trecut, Judecătoria Timişoara l-a condamnat pe Nicolae Mihai la doi ani de închisoare cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Sentinţa a fost casată din cauza faptului că magistraţii de la Judecătorie au încurcat prevederile Codului Penal, condamnându-l pe baştanul Nicolae Mihai, fără să schimbe încadrarea faptelor, pentru nişte infracţiuni pentru care nu a fost trimis în judecată.
 
Acum, Mihai Nicolae a fost condamnat definitiv la cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare. Acesta trebuie să se prezinte de bunăvoie autorităţilor, în caz contrar pe numele său urmând a fi emis un mandat european de arestare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: