Au încercat să fure o lebădă din Grădina Zoologică

Au încercat să fure o lebădă din Grădina Zoologică

Lebăda Mută în Grădina Zoologică din Timişoara

Jandarmii au prins trei tineri care au încercat să fure o lebădă de toată frumuseţea. Lebăda Mută (Cygnus olor) este una din cele mai frumoase specii de lebede din Grădina Zoologică din Timişoara

Ştiri pe aceeaşi temă

Hoţii fură orice în Timişoara. Pentru ei nu există lacăte sau sisteme de siguranţă, nu îi interesează grautatea sau volumetria, nici dacă e bun de pe domeniu public sau privat. De multe ori, hoţii au uimit prin inventivitate, dar cine s-ar fi gândit că aceştia vor “vizita” tocmai Gărdina Zoologică. Ei bine, trei tineri au fost prinşi de juandarmii de la Gruparea Mobilă, cu o lebădă de toată frumuseţea.

“Echipa de intervenţie a Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, care patrula în jurul orei 2.30, a observant lângă gardul de la Grădina Zoologică trei persoane care încercau să ascundă o lebădă. Tinerii au încercat să fugă, doi dintre ei au sărit gardul, dar unul dintre, care avea pasăra la el, a fost prins”, a spus Daniela Stanciu, purtătorul de cuvânt la Gruparea Mobilă de Jandarmi Timişoara.

Nicuşor P., Alexandru P. şi Sorin P. au fost săltaţi de jandarmi şi li s-au ales cu acte de constatare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni de furt calificat. Dosarele celor trei tineri au ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Lebăda Mută (Cygnus olor) a fost dusă înapoi în Grădina Zoologică. Aceste lebede trăiesc în zonele temperate ale Europei, în vestul Asiei, estul Rusiei, de-a lungul Strâmtorii Bering. Migrează în latitudinea nordică în Europa şi Asia, în nordul şi sudul Africii cât şi în zona mediteraneană.

S-au înregistrat exemplare care au cuibărit în Islanda dar şi în Bermuda. Sunt păsări mari cu lungimea corpului între 144-158 cm. Anvergura aripilor măsoară între 2 şi 2,5 m. La baza pliscului superior prezintă o proeminenţă care le diferenţiază de lebăda nord americană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările