A început mutarea animalelor de la grădina zoologică din Timişoara. Urşii vor ajunge în Ungaria

A
început mutarea animalelor de la grădina zoologică din Timişoara. Urşii vor ajunge în Ungaria

A început mutarea animalelor de la Grădina Zoo din Timişoara

Grădina Zoologică din Timişoara a fost închisă, în luna decembrie, în vederea elaborării unui nou proiect de grădină zoologică la standarde europene.

Primarul Dominic Fritz a decis închiderea grădinii zoo din Timişoara, la sfârşitul anului trecut, după moartea unui cerb bolnav. Fritz considerat că animalele nu mai pot trăi în habitatele în care nu s-a investit niciun leu, din 2014. Grădina zoologică a fost închisă pentru modernizare, iar animalele urmează să fie relocate. 
 
„În niciun caz nu mai putem să ţinem deschisă o grădină zoologică pentru divertisment, o grădină zoologică cu condiţii improprii. Bunăstarea animalelor trebuie să primeze, iar scopul trebuie să fie unul educativ şi unul de conservare”, a spunea Dominic Fritz.
 
În consecinţă, au fost  stabilite măsurile necesare pentru mutarea temporară sau definitivă a animalelor în condiţii de siguranţă în noi habitate ale unor grădini zoologice partenere. 
 
De asemenea, s-a hotărât ca, pentru animalele ce nu pot fi mutate, să se asigure hrană şi îngrijire. 
 
Dintre animalele de la Grădina Zoologică Timişoara urmează a fi preluate 59, de către: Adăpostul de urşi din Veresegyhaz – Ungaria, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova, Parcul Memorial Constantin Stere Ploieşti, Grădina Zoologică Piteşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara şi de Gunther Cristian, un partener care dăduse mai multe animale în custodie Grădinii Zoologice Timişoara. 

             
Astăzi a început mutarea în custodie pe perioadă nedeterminată la Administraţia Parcului Memorial “Constantin Stere” din Ploieşti-Grădina Zoologică Ploieşti a trei oi, trei gâşte canadiene, trei pisici sălbatice, patru ratoni, un coati şi un nandu.

   
„Activitaţile de îngrijire a animalelor din colecţie se realizează zilnic de către angajaţii Grădinii Zoologice până la mutarea/relocarea temporară sau definitivă în condiţii de siguranţă a acestor animale către alte grădini zoologice partenere”, au anunţat cei de la Primărie. 


 
În total, la Zoo erau 261 de exemplare din 46 de specii. Relocarea a fost aprobată de către consiliul local.
 

Vă mai recomandăm:

Experţi în îngrijirea animalelor: „Grădina Zoologică din Timişoara trebuie închisă“

A murit cerbul bolnav de la Grădina Zoo din Timişoara. Dominic Fritz: „Animalele nu mai pot trăi în aceste habitate în care nu s-a investit niciun leu”

Primarul Dominic Fritz închide grădina zoologică din Timişoara: Îngrijirea animalelor nu este la standarde normale
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările