Şefa de cabinet a prefectului de Timiş, mustrată pentru implicarea în operaţiunea „flămânzi sub acoperire”

Şefa de cabinet a prefectului de Timiş, mustrată pentru implicarea în operaţiunea „flămânzi sub acoperire”

Şefa de cabinet a Prefectului de Timiş s-a ales cu o muştruluială scrisă FOTO Pinterest

Şef de cabinet a prefectului de Timiş, Răzvana Popa, a fost sancţionată cu avertisment scris după ce s-a implicat în operaţiunea în care consiliera USR Ana Munteanu a descins la un restaurant din Timişoara cu jandarmii.

Ancheta Corpului de Control al MAI, realizată după operaţiunea „flămânzi sub acoperire”, a scos la iveală că operaţiunea în care consiliera USR PLUS Ana Munteanu s-a dus cu jandarmii într-un restaurant pentru a demonstra că regulile sanitare nu sunt respectate a fost realizată cu sprijin de la Prefectura Timiş.

Mai exact, Corpul de Control a constatat că „la data de 19.03.2021, un angajat al Prefecturii a rezervat o masă pentru patru persoane la restaurantul unui hotel pentru data de 20.03.2021, ora18.00, justificând demersul în faţa echipei Corpului de Control prin faptul că dorea săvadă dacă reprezentanţii operatorului economic vor accepta, deşi normele legale privind carantina interziceau acest lucru pentru persoanele care nu erau cazate în hotelul respective”.

Mai mult decât atât, şefa de cabinet a prefectului de Timiş i-a însoţit pe jandarmi în teren pentru a le indica restaurantul la care a făcut rezervarea pentru cei patru „figuranţi” din scenariu. În urma raportului întocmit de Corpul de Control al MAI, prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth (USR), care nu a fost străin de operaţiune, a sancţionat-o pe şefa sa de cabinet cu „avertisment scris”.

„Prefectul Judeţului Timiş a dispus sancţionarea disciplinară a doamnei Popa Răzvana Veronica cu avertisment scris, aceasta fiind avertizată că are obligaţia de a cunoaşte şi respecta atribuţiile personalului din cadrul cancelariei”, a transmis prefectul de Timiş.

Zoltan Nemeth a mai arătat că angajatei Prefecturii i s-au găsit circumstanţe atenuante prin faptul că e nouă pe post. „La invidiualizarea sancţiunii disciplinare s-a avut în vedere faptul că evenimentele s-au petrecut în prima săptămână de lucru de la angajare (15.03.2021 fiind prima zi de lucru),  fiind cel mai probabil ca urmare a lipsei de experienţă şi aprofundare a prevederilor legale incidente funcţiei ocupate”, a mai declarat prefectul Zoltan Nemeth.

Reamintim, consiliera USR Ana Munteanu a fost suspendată din partid pentru o perioadă de un an după ce s-a descoperit că a descins cu jandarmii la un restaurant din Timişoara pentru a dovedi că nu sunt respectate măsurile sanitare.

„Decizia de a face acel live a fost greşită. Vreau de la început să ştiţi că nu am luat această decizie de capul meu, singurică, singurică. Au fost la un moment dat câţiva oameni buni care au crezut că fac ceva bine şi care au greşit crezând asta”, a spus Ana Munteanu, sugerând că operaţiunea a fost gândită împreună cu mai mulţi colegi de partid.

Ana Munteanu a mai spus că nu ea a fost cea care i-a trimis pe cei patru „flămânzi sub acoperire” să facă rezervare la restaurant, hotărând să intre în scenă după ce a aflat că restaurantul primeşte ilegal clienţi.  

Vă recomandăm să citiţi şi:

Reacţia patronilor localului în care a descins consiliera USR să demaşte funcţionarea în carantină: Un răspuns dur, incompatibil cu un stat democratic

Flămânzi sub acoperire, folosiţi într-o operaţiune USR de demascare a ilegalităţilor din HoReCA: „Totul a fost organizat la ordinul prefectului“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările