UDMR reclamă vandalizarea Monumentului Secuilor Martiri din Târgu Mureş, dar face apel la calm

UDMR reclamă vandalizarea Monumentului Secuilor Martiri din Târgu Mureş, dar face apel la calm

Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş, vandalizat FOTO Facebook Soos Zoltan

UDMR reclamă, vineri seară, vandalizarea Monumentului Secuilor Martiri din Târgu Mureş şi a transmis că este păcat că se încearcă din nou crearea unui conflict între comunităţile române şi maghiare. UDMR şi vicepremierul Kelemen Hunor fac apel la calm.

UDMR şi Kelemen Hunor au reclamat, vineri seară, vandalizarea Monumentului Secuilor Martiri din Târgu Mureş. 
 
„Evident că nu tuturor le-a plăcut asta”, a transmis UDMR, adăugând că este păcat că se încearcă din nou crearea unui conflict între comunităţile române şi maghiare.
 
„UDMR condamnă toate manifestările extreme”, a mai transmis formaţiunea, anunţând că a depus o plângere la Poliţie şi făcânt apel la calm. 
 
La rândul său, primarul municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan, a transmis că oraşul se poate dezvolta doar dacă nu se lasă loc provocărilor etnice. 

 „Cu puțin timp în urmă am aflat că autori necunoscuți au vandalizat Monumentul Secuilor Martiri. Târgumureşenii nu mai pot fi divizați, deşi unii nu renunță. Să nu ne lăsăm păcăliți de cei care ne vor răul. Oraşul nostru se poate dezvolta doar dacă nu lăsăm loc provocărilor pe bază etnică”, a scris, vineri seară, pe Facebook, primarul Soos Zoltan.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările