Târgu-Mureş:Paraşutişti mureşeni premaţi în Ungaria

Componenţii Lotului Naţional de Paraşutism au obţinut premii noi pentru Aeroclubul Târgu Mureş.


Trei componenţi ai Lotului Naţional de Paraşutism de la Aeroclubul Teritorial Târgu Mureş şi unul de la Aeroclubul Teritorial Arad, au participat, în perioada 10-12 iunie la Cupa de Est a Ungariei. Evenimentul s-a desfăşurat la Nyiregyhaza, iar în concurs a contat precizia pe care o au sportivii la aterizare.

Ioan Russ, Gabi Pop şi Levi Cocs (Târgu Mureş) şi Marian Safta (Arad) au adus României locul al doilea pe echipe la precizia aterizarii, surclasând una din cele două echipe de paraşutişti ale armatei ungare prezente la eveniment. În clasamentul individual, Ioan Russ a obtinul locul al II lea pe podium la o diferenţă foarte mică faţă de primul clasat, coechipierii lui reuşind să se claseze în primii zece sportivi din clasamentul final.

Ioan Russ a început să practice paraşutismul în 1992. De atunci are în palmares un număr de peste 2.600 de salturi şi este multiplu campion naţional, iar acum pregăteşte juniorii Aeroclubului Târgu Mureş. "Cele mai mari realizări sunt participările la concursurile organizate în afara ţării. Este vorba de foarte multă muncă, disciplină, autocontrol şi siguranţă. Acolo în aer timpul îţi este mai mult decât limitat. E vorba de fracţiuni de secundă în care trebuie să ştii cum să acţionezi, pentru că până la urmă viaţa ta este în joc", ne-a declarat sportivul.