Jandarmii au recuperat patru turişti, printre care şi doi copii, care s-au rătăcit după ce au folosit o aplicaţie de pe telefon

Jandarmii au recuperat patru turişti, printre care şi doi copii, care s-au rătăcit după ce au folosit o aplicaţie de pe telefon

FOTO Jandarmeria Harghita

Jandarmii harghiteni au recuperat, sâmbătă, patru turişti, printre care şi doi copii, care s-au rătăcit în zona Lacului Sfânta Ana după ce s-au bazat pe o aplicaţie telefonică şi au ajuns pe un drum forestier, mergând acolo aproximativ 2,5 kilometri fără a fi echipaţi corespunzător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, pe data de 12 septembrie, jandarmii erau anunţaţi prin 112 de către o femeie din Sibiu despre faptul că, ea, împreună cu încă o femeie şi doi copii minori s-au rătăcit.

“Din primele indicii furnizate colegilor de la postul montan, a reieşit clar că cei patru se află în deplasare, într-o cu totul altă direcţie decât cea dorită. Şi asta deoarece, necunoscând zona şi bazându-se pe o aplicaţie telefonică, în loc să se deplaseze spre Lacul Sfânta Ana, au plecat spre localitatea Lăzăreşti, pe un drum forestier, neştiind că maşina lor era parcată chiar în rezervaţia naturală”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Harghita. 

Sursa citată a precizat că jandarmii montani au cerut informaţii suplimentare şi au înţeles că cele patru persoane au trecut de bariera rutieră situată la intrarea în rezervaţie doar că în loc să plece pe drumul asfaltat ce coboară spre lac, au pornit pe drumul forestier, care nu este chiar accesibil. 

“Cei patru turişti nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind doar speriaţi şi un pic epuizaţi, deoarece au străbătut pe un drum desfundat aproximativ 2,5 kilometri, nefiind echipaţi pentru aşa ceva”, au mai menţionat jndarmii harghiteni. 

Toată intervenţia a durat aproximativ o oră, iar turiştii au fost readuşi în siguranţă la autoturismul lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările