Infracţionalitate în scădere la Mureş în 2012 faţă de anul precedent

Infracţionalitate în scădere la Mureş în 2012 faţă de anul precedent

Infracţionalitate scăzută anul trecut, comparativ cu 2011, în judeţul Mureş

Anul trecut au fost sesizate 15.304 de infracţiuni în judeţul Mureş, cu 503 mai puţine decât în 2011, când s-au înregistrat 15.807, ceea ce reprezintă o scădere cu 3,18 procente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul trecut a fost unul foarte bun pentru Poliţia mureşeană, în condiţiile în care majoritatea infracţiunilor au fost mai reduse, ca număr, decât în 2011. De exemplu, în 2012 au fost sesizate 3.060 infracţiuni contra persoanei, cu 150  mai puţine decât anul trecut, ceea ce reprezintă o scădere de 4,67%. Dealtfel, indicatorii de performanţă realizaţi arată că infracţionalitatea sesizată în judeţul Mureş, are un trend descrescător la începutul anului 2011, continuând conform aşteptărilor şi în anul 2012.

În anul 2012, la Centrul unic apeluri de urgenţă 112 au fost primite 19.676 apeluri telefonice prin care se solicita intervenţia poliţiei mureşene. Reacţia la evenimentele sesizate a fost în cele mai multe cazuri operativă, conform datelor furnizate de IPJ Mureş, astfel încât la 13.720 solicitări - reprezentând 79,41% din total - s-a intervenit în maximum 10 minute. Au existat însă şi 952 de solicitări (5,5%) în care timpul de reacţie a fost peste 20 de minute, cele mai multe dintre acestea în mediul rural, acest fapt datorându-se teritoriului extins de patrulare, raportat la configuraţia geografică şi răspândirea localităţilor în condiţiile în care posturile de poliţie erau desfiinţate.   

La o analiză comparativă cu alte judeţe putem observa că volumul criminalităţii sesizate în judeţul nostru este sub nivelul mediei rezultate la nivel naţional, la toate categoriile de furturi. Printre factorii care au favorizat producerea acestor infracţiuni, se numără neasigurarea căilor de acces în locuinţe (uşă neasigurată, geam deschis), în special în cazul furturilor comise la case sau la apartamentele de la parter, precum şi lipsa sistemelor de închidere ori existenţa unora rudimentare în mediul rural.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările