Controale în secţiile de Terapie Intensivă din Mureş, în urma tragediei de la ATI Neamţ

Controale în secţiile de Terapie Intensivă din Mureş, în urma tragediei de la ATI Neamţ

Sursa site spiral

Toate secţiile de Terapie Intensivă de la spitalele din judeţul Mureş vor fi efectuate controale pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul judeţului Mureş a dispus efectuarea de controale în toate secţiile de terapie intensivă de la spitalele din judeţul Mureş, pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale.
 
Măsura a fost dispusă în şedinţa de duminică, 15 noiembrie, a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mureş.
 
„Am solicitat verificarea, în regim de urgenţă, începând de azi, a autorizaţiilor ISU la toate spitalele din judeţul Mureş. I-am solicitat inspectorului-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş verificarea, cu celeritate, a spaţiilor destinate tratamentului pacienţilor COVID.
 
Raportul va include însă situaţia la zi, în toate secţiile, clinicile şi spitalele din judeţul Mureş, indiferent de patologia pe care o tratează“, a declarat Mara Togănel, prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.
 
În aceeaşi şedinţă, unităţile sanitare din judeţul Mureş au hotărât să vină în sprijinul Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ cu paturi ATI, ventilatoare, monitoare şi injectomate. De asemenea, spitalele din judeţul Mureş pot prelua de la Piatra Neamţ pacienţi COVID, dar şi non-COVID, cu alte patologii.
 
Măsura a fost decisă în şedinţă convocată de prefectul Mara Togănel în dimineaţa de duminică, 15 noiembrie, la Prefectura Mureş. La discuţii au participat managerii spitalelor din municipiul Târgu Mureş, conducerile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş şi Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Mureş.
 
În cadrul şedinţei s-a stabilit modalitatea de sprijin pe care judeţul Mureş o poate oferi, în urma tragediei de la Piatra Neamţ.
 
„Am transmis prefectului judeţului Neamţ sprijinul nostru. În măsura în care ne va fi solicitat ajutorul, suntem pregătiţi să acţionăm de îndată, cu aparatură medicală, personal de specialitate şi asistenţă în tratamentul pacienţilor”, a declarat prefectul Mara Togănel.
 
Prefectul judeţului Mureş transmite condoleanţe familiilor greu încercate şi este alături de personalul medical afectat de tragedie.
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările