Ce adevăr ascunde „Du-mă, mamă, la Sovata, să-l cunosc şi eu pe tata!”. Tratamentele miraculoase care se fac în celebra staţiune românească

Ce adevăr ascunde „Du-mă, mamă, la Sovata,
să-l cunosc şi eu pe tata!”. Tratamentele miraculoase care se fac în celebra staţiune românească

Tratamente la Sovata

„Du-mă, mama, la Sovata, să-l cunosc şi eu pe tata!”. Este o vorbă cunoscută de mai toată lumea. De unde provine o ştiu doar cei care înţeleg cu adevărat ce fel de tratamente medicale au loc în staţiunea mureşeană. Recunoscută pentru peisajele superbe, pentru Lacul Ursu şi bazinele cu apă termală, staţiunea Sovata atrage an de an zeci de mii de turişti.

Staţiunea Sovata este renumită pentru tratamentele menite să trateze infertilitatea, iar odată ajunşi acolo veţi găsi foarte multe cupluri care vor să-şi rezolve această problemă. La o primă căutare pe internet, veţi afla cel fel de tratamente oferă hotelurile din staţiune, cât durează aceste tratamente şi cât de costisitoare sau nu, sunt.

Legenda “Du-mă mama la Sovata…” şi de unde vine ea

Dacă aţi crezut că cei care au inventat vorba “Du-mă mama la Sovata, să-l cunosc şi eu pe tata” au inventat doar câteva cuvinte care să rimeze, ei bine, dacă întrebaţi localnicii şi nu numai, această vorbă are la origine o legendă locală. Se ştie că în zonă era la un moment dat o cazarmă militară, cu tineri frumoşi, pe care îi întâlneau doamnele care ajungeau la Sovata.

Vorba este veche, de la începutul secolului trecut. Pe atunci nu existau centre care să trateze problemele de infertilitate. Cei care ajungeau la Sovata observau că nămolul, în combinaţie cu apa sărată, aveau efecte benefice şi îi ajutau pe tineri să procreeze. Ei bine, există şi o legendă. Se spune că în zonă era o cazarmă militară, iar femeile singure care ajungeau la Sovata, în timpul liber se întâlneau cu militarii şi astfel în urma tratamentului cu apă sărată şi a nămolului, creşteau foarte mult şansele ca acestea să aibă copii” ne povesteşte medicul ginecolog George Ştefan Vasilescu

“Tratamentele de la Sovata sunt 100% naturale”

Puterea locului se explică prin apele sărate şi nămolul sapropelic peloidogen din Lacul Ursu, recunoscute pentru proprietăţile lor tămăduitoare, atât în sfera afecţiunilor ginecologice, cât şi în tratarea altor boli.  

Proprietăţile apei sărate şi ale nămolului: au un puternic efect antiinflamator în sfera genital, un efect de îmbunătăţire a calităţii edometrului, de îmbunătăţire a calităţii ovocitelor. Tratamentele cu nămol şi cu apă sărată se recomandă în primul rând pentru stimularea fertilităţii naturale, chiar şi pentru cuplurile care au hipofertilitate sau la prima vedere nu au nicio problemă. Sunt indicate tratamentele şi pentru pregătirea unei reproduceri umane asistate, adică pentru inseminare intrauterine de spermă sau fertilizare in vitro. La Sovata se pot trata infecţii cronice pelviene, salpingite cornice – când trompele sunt înfundate, dar şi alte infecţii ale zonei pelviene. Se tratează şi simtomele premenopauzei şi ale menopauzei” explică medicul ginecolog George Ştefan Vasilescu

Sovata este recomandată pentru tratarea afecţiunilor ginecologice, ale aparatului locomotor, afecţiunilor cardiovasculare, digestive şi endocrine, precum şi pentru tratarea stărilor post-traumatismale.

Până la dezvoltarea teh­nologiilor moderne, cum ar fi inseminările intra­ute­rine sau fertilizarea in vitro, Sovata era, practic, sin­gurul centru de tratament natural al infertilităţii din Europa. La un hotel renumit din Sovata, cuplurile beneficiază de tratamente miraculoase, iar după 5-15 zile de tratament se pot întâmpla mult-aşteptatele minuni, femeile chiar rămân însărcinate.

Costurile variază în funcţie de numărul de zile şi de numărul de proceduri

Rata de succes pe ultimii doi ani este de 25%. Este o rată similar cu sarcinile pe cale naturală, a unor cupluri fără problem de infertilitate. Cei care ajung aici, beneficiază în primul rând de examinarea dosarului medical al cuplului, femeile apoi primesc un examen gynecologic şi li se face o ecografie, iar după câteva zile de la începerea tratamentului deja se văd primele rezultate. Calitatea endometrului creşte de la 4 cm de exemplu chiar la 7 cm. Rezultatul complet şi maxim se vede la şase luni de la terminarea tratamentului. Eu recomand minimum 10 şedinţe de tratament. De exemplu în funcţie de numărul de zile şi de numărul de procedure costurile tratamentului variază între 830 de lei şi 1300 de lei pe pachetul de tratament, în care sunt incluse şi două consultaţii şi două ecografii” completează medicul ginecolog George Ştefan Vasilescu

Medicul ginecolog George Ştefan Vasilescu profesează din 1994, iar din 2010 se ocupă doar de problemele de infertilitate ale cuplurilor. Specialistul vorbeşte despre un cumul de factori care cauzează infertilitatea şi despre faptul că procentajul este deja aproape egal între femei şi bărbaţi, asta înseamnă că problemele apar deopotrivă la amândoi parteneri, în cele mai multe cazuri.

Putem vorbi despre mai multe problem care cauzează infertilitatea. Principalul factor este stresul, oboseala, alimentaţia necorespunzătoare, băuturile carbogazoase, excesul de dulciuri, dezechilibrele hormonale cauzate de alimentaţia artificială, poluarea electromagnetică – aici vorbim de la telefoane, laptopuri, wi-fi, chiar şi faptul că locuinţa este lângă antenele de telefonie sau altfel de antene. Problemele de infertilitate apar şi de la infecţiile genitale netratate correct şi la timp, de la folosirea tampoanelor genitale, de la lenjeria din material sintetice. La bărbaţi condusul pe timp îndelungat, încălzirea zonei genitale, provocată chiar şi de hainele strâmte. Alarmant este că a crescut chiar la 50-50% rata de infertilitate atât la femei cât şi la bărbaţi. ” ne explică medicul ginecolog George Ştefan Vasilescu

O cură ginecologică, la Sovata, la un hotel de patru stele include: tampoane vaginale cu nămol, irigaţii vaginale cu apă sărată, împachetări generale/parţiale cu nămol, băi cu apă sărată extrasă din Lacul Ursu, electroterapie şi masaj medical. De asemenea pentru un pachet de 14 nopţi care costă aproximativ 1000 de euro, pacientele beneficiază şi de o consultaţie medicală de specialitate, inclusiv ecografie în prima zi + consiliere infertilitate de cuplu în ce-a de- a doua zi. Este recomandat ca pacientele care doresc tratament ginecologic la Sovata să aducă cu ele un examen citologic Papanicolau efectuat în prealabil, în ultimele 12 luni.

Cele mai miraculoase cazuri

Am avut şi cazuri miraculoase. De exemplu am avut două cupluri pe care eu le ţin foarte bine minte. E vorba despre nişte tineri care au încercat să aibă copii şi care chiar au avut 3 încercări, respectiv cinci, in vitro şi până la urmă au reuşit pec ale natural, după tratamentele de la Sovata” povesteşte medical specialist ginecolog George Ştefan Vasilescu.

Medicul specialist GEORGE ŞTEFAN VASILESCU poate fi contactat la Baza de Tratament a Hotelului "Danubius - Sovata", str. Trandafirilor nr. 111, tel. 0265/57.01.51, Sovata-Băi

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările