Avem nevoie de meşteri! Învăţământul profesional revine la Târgu-Mureş!

Avem nevoie de meşteri! Învăţământul profesional revine la Târgu-Mureş!

Mii de mureşeni vor învăţa din nou meserii cerute pe piaţa muncii româneşti FOTO: arhivă

După ce au fost desfiinţate aproape peste noapte, şcoli profesionale şi clase întregi care pregăteau elevii pentru meserii, din această toamnă, la Târgu-Mureş reînvie învăţământul profesional. 44 de clase cu elevi care vor învăţa meserii!

Ştiri pe aceeaşi temă

      Ofertele vor fi făcute publice la sfârşitul lunii aprilie şi vor exista aproximativ 1.600 de locuri. Învăţământul profesional  va dura trei ani, timp în care fiecare elev va fi calificat în meserii precum mecanic auto, tâmplar, confecţioner, sudor, lăcătuş, frizer, manichiurist. Inspectorii de specialitate au declarat că înainte de înscriere elevii vor fi consiliaţi pentru a fi siguri că au ales varianta cea mai bună.  Înscrierile elevilor vor avea loc pe data de 22 mai.
    

     Şcolile profesionale se reînfiinţează după ce proprietarii de afaceri s-au plâns ani în şir de lipsa mâinii de lucru calificată. Fabrici de pielărie, fabrici de vase sau ateliere de sticlărie toate au avut de suferit în ceea ce priveşte producţia din cauza lipsei de meseriaşi. Mai mult, România este o pepinieră pentru Occident, ţări ca Germania, Anglia, Fanţa importă masiv mână de lucru calificată, spun administratorii de platforme online de recrutare a forţei de muncă.
 

citeşte şi:

VIDEO Lecţie la „Şcoala Altfel”. Meseriile de viitor, magnet la profesională

Campus de învăţământ profesional şi tehnic la Arieşeni. Proiectul costă 18 milioane de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: