Afaceristul care a desfigurat un poliţist în Harghita a fost arestat pentru 30 de zile. Omul legii a suferit numeroase leziuni

Afaceristul care a desfigurat un poliţist în Harghita a fost arestat pentru 30 de zile. Omul legii a suferit numeroase leziuni

Foto: szekelyhon.ro

Agresorul poliţistului local din Odorheiu Secuiesc a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Harghita care a dispus arestarea bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Măsura a fost dispusă vineri, 25 ianuarie, judecătorul dispunând desfiinţarea soluţiei pronunţate la Judecătoria Odorheiu Secuiesc şi rejudecând propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc a decis să o admită, luând măsura arestării preventive împotriva lui Petho Attila pentru o perioadă de 29 de zile. 
 
Încheierea de arestare este definitivă. 
 
Un poliţist local în vârstă de 20 ani din Odorheiu Secuiesc a fost bătut cu sălbăticie de un om de afaceri din zonă în noaptea de 19 spre 20 ianuarie, în urma loviturilor încasate poliţistul alegându-se cu leziuni multiple pe faţă şi cu fractură de piramidă nazală. 
 
Incidentul, după cum a scris şi Adevărul.ro, s-a produs în zona turistică Mădăraş. În timp ce se afla în faţa unei cabane, poliţistul local a avut un schimb de replici cu afaceristul, Petho Attila, patronul unui club, al unui bar şi a unei pensiuni din zonă, personaj violent şi cercetat de-a lungul vremii pentru loviri şi hărţuire, însă fără să fie condamnat vreodată. 
 
Bărbatul, care îl mai ameninţase pe poliţistul local, enervat că a fost amendat de mai multe ori, a tăbărât apoi pe tânăr, lovindu-l cu pumnii iar apoi, când victima sa a căzut, şi cu picioarele peste faţă, ameninţându-l explicit că "vei muri".
 
Mai mult, după ce victima a fost scoasă din mâinile bătăuşului şi urcată într-o maşină pentru a fi dusă la spital,  Petho a urmărit maşina, ba chiar a lovit-o de mai multe ori, împingând-o într-un morman de zăpadă. Când autoturismul a rămas blocat, acesta a tăbărât din nou asupra poliţistului, încercând să-l lovească. 
 
Reţinut  pentru o perioadă de 24 de ore sub acuza de loviri sau alte violenţe respectiv distrugere, Petho a fost pus în libertate la Judecătoria Odorheiu Secuiesc care a decis să să fie cercetat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. 
 
Decizia instanţei -  care a fost atacată imediat de procurori, printr-o contestaţie -  i-a revoltat pe colegii poliţistului local care, în aceeaşi zi de luni, s-au adunat în faţa în faţa sediului Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, pentru a demonstra împotriva lipsei de fermitate cu care instanţa a tratat agresiunea căreia i-a căzut victimă tânărul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: