VIDEO A nins pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară

VIDEO A nins pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară

Prima ninsoare din această toamnă pe Transalpina

A nins noaptea trecută pe Transalpina, şoseaua care ajunge la cea mai mare înălţime din România, după ce temperatura a scăzut sub zero grade Celsius.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginile au fost surprinse în această dimineaţă de către băciţa Mărioara Babu, care deţine Stâna Şefanu, un loc care a devenit o adevărată atracţie turistică în ultimii ani ca urmare a „tocanului de oaie“ produs tradiţional care a fost înregistrat de către Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi a cojoacelor ciobăneşti cu care turiştii se pot fotografia. Tot la stână, băciţa a amenajat un muzeu al satului, unde pot fi întâlnite costume populare vechi şi obiecte tradiţionale folosite de ciobani. 

Temperatura pe Transalpina a scăzut noaptea trecută şi în această dimineaţă sub zero grade Celsius. De obicei, circulaţia pe Transalpina, pe tronsonul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, se închide în luna octombrie sauj la 1 noiembrie. Astfe, turiştii mai au la dispoziţie o perioadă scurtă de timp pentru a vizita peisajele spectaculoase oferite de Munţii Parâng. 

Transalpina ajunge la o înălţime de 2.145 de metri în pasul Urdele. Şoseaua porneşte de la Bengeşti Ciocadia şi traversează judeţele Gorj, Vâlcea şi Alba.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările