Târgu-Jiu: De trei zile înghit praf de cărbune

Târgu-Jiu: De trei zile înghit praf de cărbune

Norul de cenuşă ar putea afecta şi culturile oamenilor

Sătenii din Moi înghit de trei zile praf de cărbune de la depozitul de zgură al Complexului Energetic Rovinari.  

De trei zile, norii de cenuşă stau deasupra gospodăriilor din satul Moi, al oraşului Rovinari. În apropiere se află depozitul de zgură, iar oamenii sunt nevoiţi să înghită praful de cărbune de fiecare dată când bate vântul. Situaţia gravă este cauzată de faptul că lucrătorii complexului ignoră normele de mediu şi nu iau măsuri de umezire a suprafeţei depozitului de cenuşă rezultată în urma arderii cărbunelui, astfel că o cantitate destul de mare de pulberi sunt antrenaţi de vântul puternic, de peste 65 de kilometri pe oră, peste gospodăriile din apropiere.  


Pur şi simplu nu mai suportăm, dar din păcate nimeni nu ia atitudine. Nu e prima dată când atmosfera se poluează. De vineri am înghiţit încontinuu cenuşa şi ne distruge sănătatea. Cei de la complex ar trebui să coperteze depozitul, ca să nu mai spulbere vântul cenuşa. Sunt mulţi oameni care acuză afecţiuni ale aparatului respirator“, a spus un localnic. Contactat telefonic, Ovidiu Ilie, şeful Gărzii de Mediu Gorj, a spus că nu ştia despre dezastrul ecologic de la Rovinari şi nici nu a fost sesizat cu privire la această poluare. Unitatea a fost amendată de mai multe ori pentru astfel de poluări accidentale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările