Târgu-Jiu: Primăria stârpeşte ciorile din Parcul lui Brâncuşi

Pentru că legea interzice omorârea ciorilor, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au apelat la o altă soluţie pentru alungarea păsărilor. Autorităţile au demarat o campanie de distrugere a cuiburilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Municipalitatea a început din nou lupta cu ciorile din Parcul Central Constantin Brâncuşi. Astfel, astăzi a fost demarată campania de distrugere a cuiburilor de păsări, al căror număr a crescut tot mai mult şi creează disconfort atât cetăţenilor, cât şi turiştilor. „Nu există posibilitatea să le împuşcăm pentru că legea interzice acest lucru. Am adoptat această soluţie pentru scăderea disconfortului turiştilor. Speciile de păsări se află în perioada de reproducere sau cea a hrănirii puilor şi orice acţiune de tulburare duce la scăderea succesului de reproducere. Ciorile fac multă mizerie pe asfalt şi bănci, iar angajaţii Primăriei nu mai fac faţă la curăţenie“, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şef Serviciu Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu-jiu.

Miros urât şi zgomot

De acţiune se ocupă salariaţii unei firme din Satu Mare, iar eforturile lor vor dura până vor dispărea toate cuiburile. Muncitorii urcă pe copaci cu ajutorul unei frânghii de siguranţă pentru a duce la bun sfârşit misiunea de stârpire a ciorilor. „Este foarte greu să urcăm pe copacii bătrâni pentru că nu prea au crengi şi nu avem pe ce să ne sprijinim. E destul de riscant, însă eu sunt obişnuit să lucrez la înălţime pentru că am mai muncit şi în construcţii, la clădiri înalte. Cuiburile sunt pline de ouă şi pui de ciori“, ne-a spus Ionuţ Panfiloiu, de 21 de ani. Acesta a mai explicat că numărul cuiburilor se ridică la ordinul sutelor. Zeci de trecători au fost curioşi să vadă acţiunea de distrugere a cuiburilor. Târgujienii spun că sunt deranjaţi de mizerie şi mai ales de zgomotul produs de această specie e păsări. „Miroase foarte urât, mai ales când plouă. Băncile sunt pline de excremente, la fel şi aleile parcului“, a precizat Constantin Şerbănescu, de 69 de ani, din Târgu-Jiu.
 Turiştii spun că sunt foarte interesaţi de monumentele lui Brâncuşi însă de fiecare dată când vin în pelerinaj îi deranjează zgomotul ciorilor şi mizeria pe care o lasă în urmă. „Eu vin din Caransebeş, apreciez sculpturile lui Brâncuşi, florile din parc, dar e multă mizerie de la păsări“, a spus Ana Colţan, de 57 de ani.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările