Gorjean de 24 de ani, mort într-un accident în Anglia. Familia nu are bani să-l aducă acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Manolache a murit într-un accident petrecut în Anglia
Cătălin Manolache a murit într-un accident petrecut în Anglia

Un tânăr de 24 de ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, a murit într-un accident rutier petrecut în Anglia.  Accidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cătălin Manolache era pasager în autoturismul condus de un prieten.

Tânărul a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu, în anul 2016, dar după puţin timp a plecat să muncească în străinătate. A muncit în Germania şi Belgia, iar de două luni ajunsese în Anglia. 

„Terminase facultatea la Târgu-Jiu şi a plecat din ţară. În România, toţi tinerii pleacă în străinătate, pentru nişte bani. Trimitea foarte mulţi bani acasă. Şi-a luat maşină singur. Era un copil cuminte. A lucrat şi în ţară, dar salariul era foarte mic şi nu se alegea cu nimic. De asta a preferat să plece“, a spus Daniela Uscătescu, mama lui Cătălin. 

Pasager în maşină

Cătălin Manolache era pasager în maşina condusă de către un prieten, vinovat de producerea accidentului. „A condus un alt băiat tot din Rovinari şi a făcut accident. Am înţeles că e conştient, cel care era la volan. A intrat pe contrasens şi a dat în altă maşină. Ar fi murit şi două persoane din maşina cealaltă“, a precizat mama lui Cătălin.

Campanie pentru donaţii

La nivelul oraşului Rovinari s-a declanşat o campanie de strângere de fonduri, pentru a ajuta familia. Banii se strâng în diferite locuri din oraş sau pe stradă. 

Mama lui spune că nu are bani, pentru că nu lucrează, iar suma depăşeşte cu mult posibilităţile ei: „Nu avem bani pentru a-l aduce acasă. Eu nu am serviciu. Nu ştiu nici cât costă“, a mai spus Daniela Uscătescu. Mama tânărului a pus la dispoziţie un cont bancar pentru donaţii“. 

Ajutor din Anglia

Marius Simionică, un român stabilit în Anglia care s-a remarcat prin actele de binefecere, a promis că va ajuta familia tânărului: „Dis de dimineata m-a sunat buna prietena Cristina Lia sa imi dea o veste pe care nu mi-aş fi dorit sa o primesc, însă asta este viaţa! Mi-a spus că fiul de doar 24 de ani al unei bune prietene şi-a pierdut viata într-un tragic accident auto în Anglia, fiind pasager, şi dacă putem ajuta mămica să îşi aducă copilul plecat pentru o viaţă mai buna...acasă! Am spus că nici nu se pune problema, daca este nevoie vom folosi banuţii pentru dubiţă să îl ducem pe Catalin acasă. Dupa care am luat legatura cu Alexandru Dorobanţu care detine o firmă de repatrieri şi care ne-a sprijinit de fiecare dată când a fost cazul. În acest moment, Alexandru incearca sa se ocupe de toate demersurile necesare şi nu putem decât aştepta mai multe detalii. Însă ţin să asigur mamica şi toţi prietenii care îl cunosc pe Cătălin, că, indiferent de situaţie, vom face tot posibilul să îl aducem acasă“, a postat Marius pe pagina sa de Facebook.  

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite