Focar de COVID-19 la o secţie unde sunt internaţi bolnavi cu afecţiuni psihice

Focar de COVID-19 la o secţie unde sunt internaţi bolnavi cu afecţiuni psihice

Peste 20 de pacienţi cu afecţiuni psihice de la spitalul din Turceni sunt bolnavi de COVID-19

Peste 20 de pacienţi cu afecţiuni psihice internaţi în Secţia Psihiatrie Cronici a Spitalului Orăşenesc Turceni, din judeţul Gorj, sunt bolnavi de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai probabil, bolnavii au fost îmbolnăviţi de personalul medical sau auxiliar ori ca urmare a produselor primite din afară, avându-se în vedere faptul că ei nu pot să părăsească unitatea medicală.
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au luat măsura impunerii carantinei în Secţia Psihiatrie Cronici. Nu s-a înregistrat niciun deces în rândul bolnavilor. 

Cea mai mare parte dintre cei care au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost transferaţi în spitalele din Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti, pentru a fi trataţi. 

Unii dintre pacienţii care au avut un test cu rezultat negativ au revenit în spitalul din localitatea Turceni. 

DSP Gorj efectuează şi anchete epidemiologice la secţia psihiatrie de la Turceni. 

„Nu conştientizează că trebuie să respecte anumite reguli“

În secţia din  Turceni sunt aproximativ 60 de bolnavu cu afecţiuni psihice. 

Cristina Cilibiu, primarul oraşului Turceni, a spus că bolnavii nu respectă regulile de distanţare sau de protecţie, pentru că suferă de afecţiuni psihice: „Nu înţeleg că trebuie să respecte distanţarea. Nu conştientizează că trebuie să respecte anumite reguli de combatere a pandemiei. Din ce cunosc, nu a fost nimeni infectat din rândul personalului medical“.
 

Bolnavii cu afecţiuni psihice, abandonaţi de familii

 
Aproape toţi bolnavii cu afecţiuni psihice nu mai pleacă din spital, pentru că familiile în abandonează şi, în final, ajung să moară. Primarul Cristina Cilibiu spune că de înmormântarea bolnavilor care decedează se ocupă primăria. 
 
Vă mai recomandăm să citiţi 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările