Filiala din Motru a AJOFM a fost închisă, după ce ambii funcţionari au fost puşi su acuzare şi reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a decis, în urma scandalului dosarelor fictive, închiderea agenţiei din municipiul Motru.

La această agenţie lucrează doar doi funcţionari, ambii fiind reţinuţi în dosarul privind fraudele de aproape 500.000 de lei.  „Am decis suspendarea temporară a activităţii la punctul de lucru de la Motru până se clarifică anumite problemă“, a precizat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Cum a fost descoperită frauda 

Cazul a pornit de la o localnică din Licurici care a venit la AJOFM pentru obţinerea unei adeverinţe.

„În anul 2012 a fost o femeie din Licurici care a venit să beneficieze de o adeverinţă şi s-a constat că beneficiase de o primă de 3.500 de lei de care nu ştia şi, cercetând, am constatat că nu era singurul caz şi am dat spre cercetare de către organele competente“,

a mai adăugat Romeo Chiriac.

Şeful agenţiei Târgu Jiu s-a sinucis

În acest caz a fost vizat şi Daniel Horcea, fostul şef al Agenţiei de la Târg Jiu, care s-a spânzurat în anul 2012, ca urmare a suspiciunilor care planau asupra lui. „Este vorba de cazul Horcea care s-a sinucis în anul 2012. De la început am dat spre cercetare toate documentele identificate, cu suspiciuni de natură penală. Este vorba de dosare care apar în aplicaţia informatică în perioada 2002-2012, pentru care s-au făcut plăţi de către agenţia noastră, dare fizic nu au existat. Am colaborat şi colaborăm cu organele de cercetare, în vederea soluţionării stării de fapt şi este bine să lăsăm organele de anchetă să-şi facă treaba, iar noi să asigurăm bunul mers al agenţiei“, a spus Romeeo Chiriac. 

Printre cei reţinuţi se numără şi fostul director executiv al instituţiei, Ion Tîrlea, doi foşti funcţionari şi alţi doi lucrători aflaţi în activitate. Aceştia sunt cercetaţi de săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi abuz în serviciu. 

140 de dosare fictive 

„Din probatoriul administrat în dosar a reieşit faptul că în perioada 2002 – 2012, suspecţii au întocmit în fals un număr de 140 de dosare de şomaj, în scopul de a obţine beneficii materiale pentru sine şi pentru alţii, prejudiciind bugetul asigurărilor de şomaj cu suma de 473.000 lei“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj. 

Conform anchetarilor, o parte dintre beneficiarii dosarelor fictive sunt persoane care au fost pur şi simple inventate, pentru că nu există Codul Numeric Personal al acestora, iar alţi beneficiarii nu au primit vreodată drepturile băneşti. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite