Încasări-record la taxe şi impozite locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgujienii au venit în număr mare pentru a-şi achita impozitele
Târgujienii au venit în număr mare pentru a-şi achita impozitele

Direcţia Publică de Venituri din cadrul Primăriei Târgu Jiu a realizat încasări-record la taxele şi impozitele locale. Astfel, nivelul încasărilor este cel mai bun din ultimii ani.

Peste 70% din taxe şi impozite au fost achitate de către contribuabilii din Târgu Jiu. „În prezent avem încasat 71% din bugetul pe anul 2016 realizat, adică am încasat 27 de milioane din 38 de milioane cât avem debit. Cred că este cel mai bun an din punct de vedere al realizării bugetului pentru că ne-a ajutat prorogarea termenului limită pentru că cetăţenii au venit în număr mai mare ca să beneficieze de bonificaţie. La principalele impozite pe clădiri, teren şi mijloace de transport, din 21,5 de milioane lei am încasat 17 milioane. Am încasat 64%, dar ne trag în jos amenzile care se încasează într-un procent foarte mic. Pe roluri şi categorii de persoane, din 96.000 de roluri clădiri, terenuri şi mijloace de transport pentru care s-a acordat bonificaţie, 33.000 de roluri au fost anulate prin plată ceea ce înseamnă că 33.000 au venit şi şi-au achitat impozitele pe întregul an, beneficiind de bonificaţia din acest an în valoare de 1,4 milioane”, a spus Mariana Budulan, directorul DPV Târgu-Jiu.

Se pregătesc să instituie popriri pentru rău-platnici

Lucrătorii Dirtecţiei Publice de Venituri Târgu Jiu se pregătesc să instituie propriri pentru rău-platnici.

„Suntem în derularea a 11.500 de adrese de înfiinţare a proprii pentru cei care nu au achitat impozitele la termenul doi din 2015 şi deja am emis somaţii“,

a spus Mariana Budulan.

Încasarea amenzilor rămâne o problemă 

Nici jumătate din amenzi nu au fost încasate.

„Rămâne o problemă încasarea acestor amenzi pentru că aşa cum, de exemplu, avem în buget 4 milioane de încasat, nu suntem nici cu 50%, avem circa 2 milioane, astea sunt amenzi achitate în 48 de ore, nu sunt din anii precedenţi. Cei mai mulţi care au de anii trecut amenzi sunt persoane care nu au bunuri, lucrează ocazional sau iau amenzi pentru ordine şi linişte publică şi respectivii nu pot fi executaţi pentru că nu posedă bunuri şi nu au venituri. Ne aflăm cu sute de dosare pe rolul instanţelor în această situaţie pentru a transforma amenzile în muncă în folosul comunităţii.

Peste 500 de dosare cu restanţe datând de câţiva ani se află pe rolul instanţei de judecată pentru a transforma amenzile neplătite în ore de muncă în folosul comunităţii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite