VIDEO Pompierii se luptă cu apa, jandarmii cu turiştii înzăpeziţi

VIDEO Pompierii se luptă cu apa, jandarmii cu turiştii înzăpeziţi

Potrivit jandarmilor dâmboviţeni, stratul de zăpadă din zona în care au rămas împotmoliţi turiştii măsura aproximativ 10 cm

Cinci turişti care se aflau în dificultate în Masivul Montan Bucegi au fost sprijiniţi de jandarmii montani, după ce nu au mai putut înainta din cauza zăpezii. Oamenii au cerut ajutor janadarmilor care au intervenit în zona Orzea, punctul “Belvedere” din Masivul Montan Bucegi.

 
Potrivit jandarmilor dâmboviţeni, stratul de zăpadă din zona în care au rămas împotmoliţi turiştii măsura aproximativ 10 cm.
 
În urma intervenţiei jandarmilor montani, cei 5 turişti din Bucureşti şi Ilfov, au fost sprijiniţi să ajungă în siguranţă până la o cabană din zona Zănoaga, în prezent fiind în afara oricărui pericol.
 

Pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele:
- să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate şi condiţiile climaterice locale;
- să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
- să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
- să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;
- să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice; 
- să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.
 
Vreme aprigă în zona muntoasă a judeţului Dâmboviţa
 
Salvamontiştii din Dâmboviţa atrag atenţia turiştilor să nu urce nepregătiţi de iarnă pe Masivul Bucegi. Una din cele două căi de acces pe munte este închisă, iar autorităţile sunt pregătite să intervină pentru orice urgenţă, mai ales că a nins abundent ieri. În această perioadă şi-au programat concediul de Paşte peste 1.000 de persoane în zona Padina.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: