Vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, pe trotinetă, la serviciu: „cred că puţină mişcare este binevenită”

Vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, pe trotinetă, la serviciu: „cred că puţină mişcare este binevenită”

Luciana Cristea, vicepreşedinte CJ Dâmboviţa. FOTO: CJ Dâmboviţa

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea, a preferat astăzi un mod de deplasare verde către locul de muncă, alegând o trotinetă electrică.

 
„Am renunţat la maşină nu doar astăzi, pentru că este „Vinerea Verde”, ci voi continua să merg în acest fel şi în zilele următoare. Îi încurajez pe toţi colegii din Consiliul Judeţean Dâmboviţa să renunţe la autoturismele personale. Este important pentru mediul înconjurător şi pentru sănătatea noastră să reducem emisiile de carbon din atmosferă. Cred că puţină mişcare este binevenită oricând. Felul în care noi, oamenii, ne deplasăm poate schimba lumea în care trăim. Rezultatele acestei iniţiative vor putea fi cuantificate într-un grad de poluare mai redus, o sănătate publică mai bună şi o calitate a vieţii mai bună”, a precizat Luciana Cristea, vicepreşedinte CJD.
 
Luciana Cristea, vicepreşedinte CJ Dâmboviţa. FOTO: CJ Dâmboviţa
 
Pe 12 martie 2021 Consiliul Judeţean Dâmboviţa a aderat la programul naţional „Vinerea verde”, ce a fost lansat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi care a debutat în toate oraşele ţării. 
 
Programul urmăreşte să-i încurajeze pe angajaţi să opteze pentru moduri alternative de deplasare către şi de la locul de muncă, care să contribuie la reducerea emisiilor auto, ce contaminează aerul şi ne ameninţă sănătatea.
 
Un gest în favoarea conştientizării problemelor de mediu şi a ameninţărilor pe care acestea le constituie la adresa sănătăţii publice îl poate constitui şi aderarea, săptămânal, vinerea, a cel puţin un sfert din angajaţii instituţiilor publice la această iniţiativă verde prin adoptarea unor modalităţi alternative de deplasare (biciclete, trotinete electrice, mersul pe jos).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările