Un elev de clasa a VI-a din Moreni se va antrena la FC Barcelona

Un elev de clasa a VI-a din Moreni se va antrena la FC Barcelona

'Performanţa are viitor'' se desfaşoară sub egida Federaţiei Române de Fotbal prin programul ''Împreună suntem fotbal''

Elevul Liceului Tehnologic Petrol Moreni, Călin Alberto, din clasa a VI-a, antrenat de profesorul Mirce Petrescu, a plecat la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, pentru un stagiu de pregatire - împreună cu alţi 10 jucători selectaţi din toată ţara (cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani).

Sâmbătă, 19 mai, echipa se va deplasa la Barcelona, pentru un antrenament la faimoasa bază ''Ciudad Esportiva Joan Gamper'' a FC Barcelona, în cadrul programului "Performanţa are viitor". Tot atunci, lotul de juniori va avea ocazia să vadă un meci al echipei FC Barcelona din tribunele stadionului Nou Camp.
 
''Performanţa are viitor'' se desfaşoară sub egida Federaţiei Române de Fotbal prin programul ''Împreună suntem fotbal''.
 
Albert Calin a câştigat preselecţia de la Râmnicu-Sărat, organizată de Federaţia Româna de Fotbal, în cadrul programului "Performanţa are viitor". 
 
La această acţiune, coordonată de fostele glorii ale fotbalului românesc Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu şi Gheorghiţă Geolgău, au participat 180 de mici fotbalişti, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. 
 
Micul campion din Moreni, împreună cu alţi zece mici jucători selectaţi, va efectua un cantonament la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia şi va beneficia şi de un antrenament la Barcelona, pe faimoasa baza sportivă Ciudad Esportiva Joan Gamper.

Tehnicianul morenar de copii şi juniori l-a caracterizat pe Călin ca având un mare viitor în sportul rege. “E o mare speranţă. A început fotbalul la Moreni, la vârsta de 7 ani. A bifat deja o performanţă cu grupa sa (2005). Anul trecut a obţinut locul 5 cu Flacăra la Turneul Tymbark, desfăşurat la Timişoara. E jucător de ambele picioare. E foarte inteligent tactic, are dribling în regim de viteză şi mă surprinde şi pe mine cu deciziile pe care le i-a în timpul jocului. E un copil excepţional. Toţi adversarii noştri vorbesc la superlativ despre el. Cu grupa lui e pe primul loc în campionat, dar la jumătate din meciuri el şi-a pus amprenta. Trage echipa după el şi se prezintă ca fiind un adevărat lider. E foarte mult sprijinit de părinţi şi a făcut naveta la Moreni de la 7 ani. O să se mai audă de acest copil extrem de talentat”, a declarat Mircea Petrescu pentru dbonline.ro

citeste totul despre: