Trei edituri nu au respectat termenul limită de livrare a manualelor şcolare. Afectate sunt trei judeţe

Trei edituri nu au respectat termenul limită de livrare a manualelor şcolare. Afectate sunt trei judeţe

Liviu Pop prezintă manualele de clasa a V a FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Manualele pentru elevii clasei a V-a au fost livrate în 39 de judeţe, mai puţin în Dâmboviţa, Harghita şi Suceava. Trei edituri nu au respectat tremenul limită, potrivit Ministerului Educaţiei.

Conform datelor centralizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), livrarea în depozitele de carte şcolară a tranşei a treia de manuale şcolare destinate elevilor de clasa a V-a a fost finalizată în întregime în 39 de judeţe, potrivit news.ro
 
Ministerul Educaţiei spune că termenul de livrare nu a fost respectat de trei edituri.
 
În judeţul Dâmboviţa, editurile S.C. Grupul Editorial Art şi S.C. Intuitext SRL nu au furnizat manualele şcolare pentru disciplinele Limba şi literatura română şi Biologie, în timp ce în judeţul Harghita există întârzieri provocate de S.C. Intuitext SRL, pentru aceleaşi discipline, şi Grup Editorial Litera, pentru opt discipline.
 
Graficele au vizat livrarea manualelor şcolare de clasa a V-a în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie pentru următoarele materii: Limba şi literatura română, Limba engleză (limbă modernă 1), Limbă franceză (limbă modernă 2), Limba germană (limbă modernă 1/limbă modernă 2/limbă modernă 1 - studiu intensiv), Biologie, Educaţie socială, Geografie, Educaţie plastică, Educaţie muzicală, respectiv Consiliere şi dezvoltare personală.
 
 
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, sâmbătă, că manualele de clasa a V-a vor ajunge în unităţile de învăţământ luni dimineaţă şi că toate inspectoratele şcolare din ţară se ocupă de acest lucru.
 
„Toate inspectoratele lucrează alături de colegii noştri directori în aşa fel încât luni să avem toate manualele la care s-au câştigat licitaţiile. Luni la ora 12.00 vom avea situaţia clară la nivel naţional, iar acele edituri, dacă vor fi, eu sper să nu fie, care nu au livrat manualele vor fi sancţionate în conformitate cu contractul, adică 0,5 la sută pe zi de întârziere, din valoarea contractului", a afirmat ministrul Educaţiei, Liviu Pop. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările