Transportul şcolar, vizat de un control al poliţiştilor de la Rutieră. Ce nereguli au fost descoperite

Transportul şcolar, vizat de un control al poliţiştilor de la Rutieră. Ce nereguli au fost descoperite

Au fost retrase 3 certificate şi 3 seturi de plăcuţe de înmatriculare, iar în cazul a 2 vehicule s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare.

Poliţiştii rutieri, sprijiniţi de efective de la ordine publică, au desfăşurat un control pentru verificarea legalităţii activităţilor de transport mărfuri şi persoane. Acţiunea a vizat şi transportul şcolar.

„La data de 20 februarie, poliţiştii rutieri, în colaborare cu efective de la ordine publică, au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea ilegalităţilor din domeniul transportului de mărfuri şi persoane. Pentru neregulile descoperite, poliţiştii au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale, au retras 3 certificate şi 3 seturi de plăcuţe de înmatriculare. În cazul a 2 autovehicule, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare. Activităţile poliţiştilor au vizat şi verificare legalităţii desfăşurării transportului şcolar”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
În total au fost controlate 112 autovehicule, dintre care 53 destinate transportului de elevi.
 
Pentru ilegalităţile constatate, poliţiştii au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale, dintre care  9 conducătorilor vehiculelor  destinate trasnportului şcolar.
 
De asemenea, au fost retrase 3 certificate şi 3 seturi de plăcuţe de înmatriculare, iar în cazul a 2 vehicule s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: