Studenţii de la Universitatea Valahia au învăţat desăre NATO şi noile ameninţări specifice războiului hibrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Războiul informaţional exploatează direct sau indirect  vulnerabilităţile sistemelor politice, militare şi sociale.
Războiul informaţional exploatează direct sau indirect  vulnerabilităţile sistemelor politice, militare şi sociale.

Luni, 5 noiembrie 2018, la Universitatea “Valahia” din Târgovişte s-a desfăşurat Conferinţa „Youth For Understanding NATO” („NATO pe înţelesul tinerilor”). În cadrul evenimentului au avut loc o serie de comunicări ştiinţifice, prezentare de filme documentare şi discuţii interactive.

Conferinţa a debutat cu discursul fostului Secretar de Stat MAE, Ştefan Popescu, privind relaţia NATO-UE. Acesta a vorbit despre organizarea Tratatului Nord-Atlantic, despre relaţiile internaţionale şi diplomaţie. 

„În ceea ce priveşte ţara noastră, acesta a menţionat că era vazută ca o „ţară de frontieră”, iar „NATO promitea asigurarea prosperităţii cu armament, cu pregătirea şi formarea personalului din armată, astfel încât, România să ajungă la nivelul Marii Britanii, al Rusiei etc.” Un exemplu de sprijin a fost cel acordat în cazul incendiului din Colectiv, când NATO a trimis aeronave pentru transportarea răniţilor în spitalele din afara ţării. În continuare, Mihai Păduraru, analist de intellingence, a conferenţiat despre „NATO şi noile ameninţări specifice războiului hibrid.” Mihai Păduraru, vicepreşedinte şi membru fondator al Camerei de comerţ şi industrie România-Turkmenistan, s-a specializat în operaţii inteligente şi analize economice, obţinând licenţa în criminologie la Colegiul Stonebridge, Marea Britanie. În prelegerea sa a vorbit despre noul tip de război, despre atacurile cibernetice, terorismul global, securitatea mediului, crizele economice”, se arată într-un comunicat al UVT.

nato la uvt

Războiul informaţional exploatează direct sau indirect  vulnerabilităţile sistemelor politice, militare şi sociale. Mihai Păduraru a ţinut să încheie cu o serie de recomandări strategice pentru reducerea vulnerabilităţilor în acest război hibrid.

„Dragoş Sasu Vulvara este expert comunicare şi jurnalist de război, prezent în februarie 2014 în Ucraina, la răsturnarea regimului pro-rus, soldat cu manifestări de stradă şi decese ale protestatarilor. Într-un filmulet documentar a prezentat aceste evenimente, subliniind faptul că, în cazul unui război, România nu se poate apăra singură, motiv pentru care se încearcă fructificarea relaţiilor cu NATO. Analistul politic şi preşedinte al CEIA, Răzvan MUNTEANU, a susţinut o prelegere cu tema „We are NATO – Creşterea rezilienţei prin dezvoltarea gândirii critice”. Subiectul dezbatut a fost poziţia Rusiei faţă de NATO.Conferinţa s-a încheiat cu discursul domnului prof. univ. dr. habil. Silviu MILOIU privind „Grupul de la Vilnius şi integrarea în NATO a statelor din Europa Central-Răsăriteană”, se mai precizează în comunicatul UVT.

Conferinţa este parte a proiectului Youth For Understanding NATO #YFUN, finanţat de către NATO prin programul de diplomaţie publică. Scopul proiectului este acela de a conştientiza rolul Alianţei pentru tinerii cu vârse între 16 şi 24 de ani

nato la uvt
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite