Sfaturi preţioase pentru sănătatea ta. Cum să intri într-o rutină pentru a obţine cele mai bune rezultate la fitness

Sfaturi preţioase pentru sănătatea ta. Cum să intri într-o rutină pentru a obţine cele mai bune rezultate la fitness

FOTO: healthline.com

Nu e de ajuns să mergeţi la o sală de fitness şi să urmaţi un program de antrenament. Ceea ce faceţi după antrenament reprezintă un aspect extrem de important pentru a obţine rezulatele scontate, spun specialiştii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Creşterea masei musculare sau pierderea în greutate nu pot fi realizate doar prin antrenament, ci şi printr-o rutină post-antrenament. Aceasta ajută la menţinerea nivelului optim de energie pe măsură, făcând mai uşoară respectarea planului de fitness, potrivit healthline.com.
 
Sfaturi generale de urmat
 
1. Rehidratarea este esenţială, mai ales dacă aţi muncit la sală intens. Refacerea nivelului de lichide in organism îmbunătăţeşte flexibilitatea musculară, creşte forţa şi previne durerea musculară. 
 
Pe lângă apă, puteţi alege o băutură cu conţinut scăzut de zahăr special creată pentru sportivi. Aceste băuturi conţin electroliţi, cum ar fi potasiu şi sodiu, care pot preveni şi ameliora crampele musculare. 
 
Evitaţi băuturile bogate în zahăr, cafeinizate şi alcoolice, care pot duce la deshidratare.
 
2. Aveţi în vedere să luaţi o gustare sănătoasă sau chiar o masă în termen de 45 de minute de la finalizarea antrenamentului. Acest lucru va ajuta la refacerea depozitelor de energie musculară şi va începe procesul de recuperare. Mâncaţi alimente care conţin carbohidraţi şi proteine. 
 
Cele mai bune 5 exerciţii fizice pe care le putem face acasă, fără niciun echipament
 
Carbohidraţii ajută la restabilirea nivelului de glicogen, astfel încât să vă reîncărcaţi nivelul de energie. Proteina ajută la recuperarea muşchilor şi oferă aminoacizi care ajută la repararea şi reconstruirea muşchilor. 
 
3. Faceţi exerciţii uşoare în zilele de odihnă pentru a permite muşchilor să se recupereze după un antrenament intens. Exerciţiile uşoare pot fi considerate mersul pe jos sau înotul. 
 
4. Răciţi-vă organismul
 
Finalizaţi întotdeauna antrenamentul cu un „recul”, care va permite ritmului cardiac să revină treptat la normal. De asemenea, ajută la oprirea acumulării de sânge în extremităţile inferioare, ceea ce vă poate face să vă simţiţi uşor ameţiţi. 
 
5. Consumaţi proteine pentru a repara şi reconstrui muşchiul. Puteţi opta pentru lapte, iaurt, ouă, brânză, carnea slabă, peşte, proteine ​​din zer, nuci, seminţe şi alimente din soia.
 
6. Nu uitaţi de stretching
 
Este bine să includeţi o rundă de stretching după antrenament, cât încă organismul este încălzit. Acest lucru ajută la alungirea muşchilor, la ameliorarea tensiunii şi la îmbunătăţirea flexibilităţii. De asemenea, întinderea ajută la prevenirea durerilor musculare
 
7. Bucuraţi-vă de un duş rece! Cei care suportă pot opta pentru această varintă de refacere, care ajută la prevenirea inflamaţiei şi la uşurarea tensiunii musculare. Puteţi încerca chiar şi o baie de gheaţă, care poate ameliora durerile şi inflamaţiile musculare. 
 
CITEŞTE ŞI:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: