Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii anunţă deschiderea a încă 160 de fluxuri de vaccinare în Bucureşti, Constanţa şi Dâmboviţa

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii anunţă deschiderea a încă 160 de fluxuri de vaccinare în Bucureşti, Constanţa şi Dâmboviţa

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a anunţat deschiderea a încă 160 de fluxuri de vaccinare în localităţi cu rata mare de infectare şi a dat ca exemplu în acest sens Bucureşti, Constanţa şi Dâmboviţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Andrei Baciu a fost întrebat duminică, la o emisiune la Digi 24, dacă i se pare echitabilă campania de vaccinare, în sensul în care România rurală nu prea a reuşit să se vaccineze până în prezent.
 
“Campania de vaccinare am încercat să o definim pe principii şi pe criterii în primul rând care să permită un acces echitabil tuturor din România. Acum situaţia este foarte variabilă de la un judeţ la altul, după cum foarte bine ştim. Inclusiv în domeniul accesibilităţii la servicii medicale, la servicii de sănătate, există o foarte mare heterogenitate. Sunt lucruri pe care nu le poţi compensa peste noapte. Sunt locuri unde în general serviciile medicale au alte standarde, au standarde ridicate şi sunt judeţe, localităţi, comunităţi unde acestea abia există. Când faci un astfel de exerciţiu, când vorbeşti de un mecanism atât de amplu, trebuie să lucrezi cu instrumentele, cu instituţiile şi cu mecanismele deja existente, nu poţi să creezi totul de la zero. Pot să existe anumite discrepanţe, anumite diferenţe de accesibilitate”, a afirmat Andrei Baciu.
 
El a precizat că în perioada următoare vor fi deschise 160 de fluxuri noi de vaccinare.
 
“În zilele următoare vor fi deschise fluxuri suplimentare care merg pe lângă nouă localităţi cu o rată mare pentru care s-au deschis deja centre de vaccinare, vorbim şi de alte zone, vorbim de Bucureşti, de Dâmboviţa, Constanţa. Vorbim de 160 de fluxuri”, a explicat acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările