Rectorul UVT, Călin Oros: "Nu mai suntem o universitate tânără, ci una matură"

Rectorul UVT, Călin Oros:

Campusul de la Târgovişte, singurul construit de la zero în ultimii 25 de ani, a costat până acum, peste 14 milioane de euro

La Universitatea Valahia din Târgovişte a început al 25-lea an universitar. Aproape 4.000 de studenţi vor studia în noul Campus, singurul construit de la zero după 1989, în România.

 
Rectorul UVT, conf.univ.dr. Călin Oros, a subliniat că instituţia pe care o conduce nu mai este una tânără, ci una matură.
 
„Începem noul an universitar 2016-2017 sub auspicii bune. Zilele trecute, Consiliul ARACIS a decis acordarea certificatului de calitate cu calificativul «Grad de încredere ridicat » Universităţii Valahia din Târgovi şte. Este cel mai bun calificativ care poate fi acordat şi este valabil până în anul 2021. Mulţumesc colegilor şi studenţilor şi îi felicit pentru rezultat. În acest an universitar, instituţia noastră împlineşte un sfert de secol de existenţă. Nu mai suntem o universitate tânără, ci una matură, cu un corp profesoral de excepţie. Ne definim ca o universitate comprehensivă, antreprenorială, de talie medie în spaţiul învăţământului superior românesc, competitivă la nivel naţional şi cu vizibilitate internaţională", a spus Călin Oros. 
 
Campusul de la Târgovişte, singurul construit de la zero în ultimii 25 de ani, a costat până acum, peste 14 milioane de euro, iar pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi nevoie de încă 35 de miliarde de lei vechi.  
 

 
"Oferim servicii educaţionale şi sociale de înaltă calitate şi personalizate studenţilor noştri, producem ştiinţă prin cercetare ştiinţifică şi suntem preocupaţi de internaţionalizarea universităţii. Se spune, pe bună dreptate, că anii studenţiei sunt cei mai frumoşi ani. Vă sfătuim să nu risipiţi aceşti ani, trebuie să învăţaţi şi să vă distraţi, dar să nu uitaţi că excesele dăunează. În fiecare zi vă construiţi viitorul. Bobocilor le urăm bun-venit, suntem bucuroşi că au ales UVT şi îi asigurăm că au ales deştept. Sunt convins că noul an universitar va fi unul de succes. Profesionalismul şi inteligenţa dumneavoastră vor confirma din nou proverbul «Per aspera ad astra». Vreau să mulţumesc Consiliului Judeţean Dâmboviţa, preşedintelui Consiliului Judeţean, Primăriei Târgovişte, domnului primar, pentru foarte buna colaborare de până acum, cu credinţa că şi în viitor această colaborare, dacă nu va fi la fel de bună, va fi cu ceva mai bună. Declar deschis anul universitar 2016- 2017”, a mai spus rectorul UVT, Călin Oros.
 
Contractul de finanţare al proiectului cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică a fost semnat la 28 septembrie 2010 de către Universitatea Valahia din Târgovişte. Proiectul a fost selectat spre finanţare în cadrul competiţiei POSCCE-A2-O2.2.1-2009-4 şi are o valoare totală de 57.971.600 LEI şi se va derula pe o perioadă de 36 luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările