Primăria Târgovişte preia transportul public şi promite transport ecologic, pe multe milioane

Primăria Târgovişte preia transportul public şi promite transport ecologic, pe multe milioane

Primăria Târgovişte va prelua, prin societatea pe care a înfiinţat-o, transportul public în municipiu, începând cu 1 martie 2019.

După 10 ani transportul public local din Târgovişte va fi gestionat direct de către administraţia locală, printr-o investiţie record, din fonduri europene, de 52 de milioane de lei. S-a ajuns aici din cauza funcţionării proaste a serviciului de transport, oamenii fiind nevoiţi să aştepte, uneori, zeci de minunte microbuzele, dar şi pentru că maşinile folosite sunt extrem de vechi.


Primăria Târgovişte a încheiat procesul de preluare a serviciului public de transport în comun, la nivelul oraşului, de la societatea ce deţinea acest serviciu - AITT. Cu 38 de autobuze vechi, funcţionând cu motorină şi o licitaţie pentru 28 de autobuze noi hibrid, administraţia publică promite că transportul public va deveni unul civilizat.
 
Preluarea realizată de Primărie se va face prin intermediul unei nou înfiinţate societăţi - SC Servicii Publice Municipale Târgovişte SRL şi a presupus mai multe despăgubiri acordate fostului operator pentru servicul de transport public de presoane la nivelul municipiului. Valoarea „tranzacţiei”, conform unui proiect de hotărâre de consiliu local este de peste 1,46 de mil. lei (fără TVA) pentru 38 de autobuze (dintr-un total de 42 evaluate). 
 
Valoarea fiecărei maşini a fost estimată la preţuri ce variază între 21.322 de lei şi 106.837 de lei. 
 
De comun acord, SC AITT, societate privată, ce a asigurat în perioada 2009-2019 (luna martie) transportul public din Târgovişte şi Primăria Târgovişte, au reziliat contractul de delegare de gestiune, în ceea ce priveşte transportul public de călători, din Târgovişte, la finalul anului 2018.
 
Primăria Târgovişte a lansat licitaţia în vederea achiziţionării primului lot de 28 de autobuze hibrid diesel-electric, achiziţie cifrată la valoarea de 52.080.000 lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată de fondurile europene.
 
Primăria Târgovişte va prelua, prin societatea pe care a înfiinţat-o, transportul public în municipiu, începând cu 1 martie 2019.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: