Noul prefect al judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, spune că impune echidistanţa în administraţia locală

Noul prefect al judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, spune că impune echidistanţa în administraţia locală

Jîjîie a mai spus că va acorda atenţie sporită  şi aplicării legii retrocedării

Noul prefect al judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, a declarat la învestirea sa în funcţie, că va cere directorilor de deconcentrate un control mai serios de legalitate a actelor emise, dar şi echidistanţă, având în vedere că este an electoral.

Antonel Jîjîie, a fost numit prefect, vineri, 19 februarie. 
 
„Dat fiind că este an electoral, atât în Prefectură, cât şi serviciilor deconcentrate le voi cere să aibă o atitudine echidistantă. Noi respectăm şi vom sprijini egală măsură toate formaţiunile politice, dar strict pe legea în vigoare. Va trebui să ne concentrăm, în principal, pe un control mai serios de legalitate pe actele emise şi adoptate de autorităţile locale, dat fiind că se constată în ultima perioadă (fiind deja între campaniile electorale), că mai sunt şi derapaje la nivelul administraţiilor locale în această materie. Trebuie să fim mult mai atenţi. În mod asemănător, va trebui să ne concentrăm pe legea retrocedărilor, al cărui final se apropie. În sensul acesta, primarii, în principal, sunt preocupaţi mai mult de alegeri şi mai puţin de restituirea proprietăţilor către cei îndreptăţiţi. În linii foarte mari, pretenţiile pe care le voi avea la colegii cu care voi lucra le voi exprima şi faţă de serviciile deconcentrate pe care le conducem, atâta cât le putem conduce, conform prevederilor legale”, a declarat prefectul judeţului.
 
De asemenea, Jîjîie a mai spus că va acorda atenţie sporită  şi aplicării legii retrocedării. 
 
''Înţeleg că este o recunoaştere a carierei în funcţia publică de aproape 30 de ani şi vă asigur că voi încerca ca Instituţia Prefectului să stea, pe cât posibil, în afara politicului, adică exact aşa cum este ea desenată în Legea 340. Înainte de a vă comunica ce obiective am pentru perioada, probabil, scurtă, până la alegerile viitoare, aş vrea să-i mulţumesc domnului Marinescu pentru modul în care am colaborat în perioada scurtă a mandatului pe care l-a avut domnia sa'', a spus Jijie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările