Munca nedeclarată şi lipsa evidenţei orelor prestate de salariaţi, principalele probleme descoperite de ITM la firmele controlate

Munca nedeclarată şi lipsa evidenţei orelor prestate de salariaţi, principalele probleme descoperite de ITM la firmele controlate

În cursul lunii mai 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmboviţa au efectuate 126 de controale prin care s-a urmărit verificarea respectării legislaţiei muncii în domeniile relaţiilor de muncă, respectiv securităţii şi sănătăţii în muncă.

 
În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 126 controale în urma cărora 17 angajatori au fost sancţionaţi cu avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 244.000 lei pentru următoarele neconformităţi: munca nedeclarată, lipsa evidenţei orelor prestate de salariaţi, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidenţă a salariaţilor (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă, negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară. 
 
„În ceea ce priveşte munca nedeclarată, au fost identificate 14 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare în activităţi de: alimentaţie publică, panificaţie, construcţii. Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 86 controale efectuate, 144 neconformităţi constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 73 angajatori sancţionaţi, 146 sancţiuni contravenţionale”, se arată într-un comunicat al ITM Dâmboviţa. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: