Mitropolitul Nifon, la bordul noului camion Iveco, produs la Petreşti FOTO

Mitropolitul Nifon, la bordul noului camion Iveco, produs la Petreşti FOTO

ÎPS Nifon, la bordul noului camion Iveco, produs la Petreşti. FOTO: Arhiepiscopia Târgoviştei

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a făcut, miercuri, o vizită pastorală în parohii ale Protoieriei Găeşti, iar, ulterior, a săvârşit o slujbă de binecuvântare a noii fabrici Iveco​ de la Petreşti, unde se asamblează camioane militare pentru Industria de Apărare a României.

Ştiri pe aceeaşi temă


Fabrica de la Petreşti reprezintă o investiţie importantă pentru judeţul Dâmboviţa, fiind cea mai mare din Europa Centrală şi de Est, ce a creat, numai în primă fază, peste o sută de locuri de muncă pe plan local.
 
Iveco Defence Vehicles a anunţat că unitatea va produce peste 2.900 de camioane, respectiv cabine blindate şi neblindate, dotate cu echipamente menite a asigura o bună mobilitate tactică şi logistică, în concordanţă cu cerinţele Ministerului Apărării Naţionale (MApN). 

Cabinele realizate vor fi integrate cu toate dotările şi vor fi făcute, de asemenea, toate operaţiunile industriale aferente, inclusiv testarea ITP.
 
Armata Română a semnat un prim contract cu producătorul de camioane, în valoare de peste 216 milioane de euro (fără TVA). 

Acesta prevede o tranşă de 942 de camioane militare, iar, începând de la camionul cu numărul 301, toate vor fi produse în ţară.
 
 
Contractul dintre Iveco Defence Vehicles şi MApN prevede patru tipologii de vehicule militare din gama Iveco High Mobility - 4x4, 6x6, 8x8 şi 8x8 Prime Mover, care, la rândul lor, vor fi împărţite în 16 variante diferite, cu o treime având cabină blindată.
 
Cum arată acum una dintre halele de producţie. Foto: Guvernul României
 
Cu o suprafaţă de 9.000 de mp şi dotată cu 3 linii de producţie, 25 de zone de lucru, o linie completă de tinichigerie şi vopsitorie cu 9 zone de lucru, o linie de finisare cu 7 zone de lucru, precum şi spaţii logistice sau de testare, noua capacitate de producţie din comuna dâmboviţeană Petreşti, situată la jumătatea distanţei dintre Bucureşti şi Piteşti, va oferi locuri de muncă specializate în industria de apărare sau auto.
 
Ce camioane ajung la militarii români

 
O treime dintre cele peste 900 de camioane vor avea cabină blindată (protecţie nivel 1) şi pregătită pentru blindarea ulterioară cu kituri în vederea creşterii nivelului de protecţie balistică şi antimină la nivelul de protecţie 2, respectiv 2a. Mai mult, vor fi dotate cu o trapă de acces de construcţie circulară care să permită montarea unei turele de armament calibru 12,7 mm, 7,62 mm sau 5,56 mm. În plus, aceste camioane tactice vor dispune de sistem automat de umflare din mers a pneurilor şi vor avea sisteme de propulsie extrem de sofisticate care vor respecta norma de poluare Euro 5 şi care vor avea alimentare duală, cu motorină şi combustibil de tip NATO. 
 
În fine, camioanele tactice mai sunt dotate cu troliu pentru autorecuperare şi sunt concepute ca să poată fi îmbarcate rapid în avioane militare de transport de tip C-130 Hercules.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 


 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările