Luni, 16 iulie, termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice, cu bonificaţie

Luni, 16 iulie, termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice, cu bonificaţie

Informaţii detaliate pot fi obţinute prin accesarea secţiunii Asistenţă Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica „Despre impozite şi taxe – Despre impozitul pe venit” sau apelând la numãrul 031.403.91.60

Termenul limită pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este luni, 16 iulie, potrivit Administraţiei Finanţelor Dâmboviţa.

Potrivit instituţiei, declaraţia se depune de către persoanele care au obligaţia declarării veniturilor realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2017, declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 şi de către persoanele care au obligaţia declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2018.
 
„Pentru depunerea declaraţiei online, până la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificaţiei diminuează impozitul pe venitul net anual pătit şi se aplică corespunzãtor şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii. Declaraţia se poate depune şi în format hârtie la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dâmboviţa.
 
Formularul şi instrucţiunile de completare pot fi descărcate online de pe portalul www.anaf.ro
 
Informaţii detaliate pot fi obţinute prin accesarea secţiunii Asistenţă Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica „Despre impozite şi taxe – Despre impozitul pe venit” sau apelând la numãrul 031.403.91.60. 
 
„De asemenea, specialiştii structurilor de asistenţă pentru contribuabili oferă la sediile ANAF informaţiile necesare în vederea completării şi depunerii Declaraţiei Unice. Declaraţia Unică poate fi rectificată de către contribuabili din proprie iniţiativă”, mai precizează ANAF.
 
citeste totul despre: