Judeţul cu o creştere vertiginoasă a cazurilor de COVID. Virusul a intrat într-un lanţ de cofetării

Judeţul cu o creştere vertiginoasă a cazurilor de COVID. Virusul a intrat într-un lanţ de cofetării

Judeţul Dâmboviţa a reuşit să ţină în frâu răspândirea noului coronavirus în primele luni de la izbucnirea pandemiei, dar, în ultimele zile, situaţia pare să fi scăpat de sub control. Tot mai multe focare au fost descoperite.

Ştiri pe aceeaşi temă


Numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate 32 de cazuri noi, din diferite localităţi ale judeţului. 

Cea mai mare îngrijorare a generat-o însă apariţia unui focar de COVID-19 la un cunoscut lanţ de cofetării din Târgovişte, unde, până la această oră, au fost testaţi pozitiv 12 angajaţi. 
 
 
Focarul de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani-Moreni se extinde. În ultimele ore, s-au infectat încă 10 beneficiari, numărul total crescând la 26. 
 
În Centrul de la Ţuicani sunt internaţi 119 beneficiari, persoane cu handicap psiho-motor, iar în instituţie lucrează 95 de salariaţi.
 
După apariţia primului caz, o îngrijitoare de curăţenie identificată pozitiv în 22 iunie, DSP Dâmboviţa a dispus testarea profilactică, în 24 şi 25 iunie. Rezultatele testelor sunt aşteptate în continuare, iar numărul pozitivilor este în creştere.
 
Potrivit DSP Dâmboviţa, la acest moment se află în izolare la domiciliu 1.646 persoane asimptomatice, iar în carantină instituţionalizată, 15 persoane.
 
Numărul total de infectări, de la izbucnirea pandemiei, este de 535. Dintre acestea, 282 s-au vindecat, iar 20 au murit. 
 
CITEŞTE ŞI:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: